INFO GRAD KIKINDA, 1. decembar

Danas je subota, 1. decembar 

Hitna služba:

Urgentne ekipe za hitnu medicinsku pomoć Kikinda u toku jučerašnjeg dana intervenisale su 39 puta, 17 intervencija na poziv pacijenta bilo je u gradu, 8 u okolnim selima, dok je u ambulanti pomoć zatražilo  14 pacijenata. 

Raspisan konkurs za dodelu godišnjih nagrada: 

Gradsko veće raspisalo je konkurs za dodelu godišnjih nagrada, građanima, preduzećima, udruženjima građana i drugim organizacijama za značajna ostvarenja, naročito zalaganje i postignute uspehe u svim oblastima života i rada. Predloge za nagrađivanje mogu podneti sva pravna i fizička lica, i Gradsko veće grada Kikinde, najkasnije do 14. decembra.

Novi konkurs otvoren do 7. decembra

Raspisan je novi Javni konkurs za dodelu podsticajnih sredstava za razvoj preduzetništva, mikro, malih i srednjih preduzeća na teritoriji grada Kikinde za 2018. godinu, u okviru kojeg će biti raspodeljeno još 700.000 dinara. Konkurs je otvoren do 7. decembra.

Javni poziv za poboljšanje uslova stanovanja izbeglica kroz kupovinu seoskih kuća:

Komisija za izbor korisnika za dodelu pomoći izbeglim licima obaveštava izbeglice sa prebivalištem na teritoriji grada Kikinde da je otvoren Javni poziv za stvranje i poboljšanje uslova stanovanja porodica izbeglica kroz kupovinu seoske kuće sa okućnicom i dodelu jednokratne pomoći u građevinskom i drugom materijalu i opremi. Javni poziv je otvoren do 27. decembra. Telefon za informacije 410-164.

JP „Kikinda“:

Javno preduzeće „Кikinda“ apeluje na svoje potrošače da na vreme zaštite merne uređaje od smrzavanja. Da bi se vodomeri i unutrašnje instalacije sačuvali tokom niskih temperatura, važno je da budu izolovani na adekvatan način.

Akcija dobrovoljnog davanja krvi:

Crveni krst Kikinda i Zavod za transfuziju krvi Vojvodine u utorak, 4. decembra organizuju akciju dobrovoljnog davanja krvi. Akcija će biti održana u prostorijama Crvenog krsta, u Nemanjinoj ulici broj 4, od 9 d0 12 časova.

Narodno pozorište:

Na repertoaru Narodnog pozorišta u Kikindi u danas, 1. decembra biće predstava „Smrt čoveka na Balkanu“. Početak je u 20 sati. 

Dečje pozorište Lane:

Predstava „Dobra Nova godina“ biće izvedena na sceni Dečjeg pozoršta „Lane“ u nedelju, 2. decembra. Predstava će biti odigrana u dva termina, od 17 i od 19 sati. 

Kulturni centar:
Danas, 1. decembra sa početkom u 18 sati u galeriji KCK biće otvorena izložba plakata na temu podvodni svet, koje su zajedno radila deca iz strip radionice i Ronilačkog kluba „Orka“. Ulaz je slobodan. 
 
Narodni muzej:
U okviru festivala arheološkog filma, danać će u Narodnom muzeju sa početkom u 18 sati biti prikazano italijansko ostvarenje „Novi osvrt na Nazaret: arheologija i tradicija“, a nakon toga i srpski film „Petrus, srednjovekovni grad“.  Ulaz je besplatan. 

Vreme:

Danas malo do umereno oblačno, mirno bez vetra i hladno. Najviša dnevna temperatura u Kikindi biće 0 stepeni. 

error: Content is protected !!