INFO GRAD KIKINDA, 23. novembar

Danas je petak, 23. novembar

Hitna služba:

Urgentne ekipe za hitnu medicinsku pomoć Kikinda u toku jučerašnjeg dana intervenisale su 30 puta, 20 intervencije bilo je na poziv pacijenta, dok je u ambulanti pomoć zatražilo 10 pacijenata. 

Policijska uprava:

U toku jučerašnjeg dana na teritoriji Severnobanatskog okruga registrovane su dve saobraćajne nezgode, dve na području Kanjiže i jedna u Kikindi. U navedenim nezgodama dva lica zadobila su lake telesne povrede. 

Porođajno odeljenje:

U toku jučerašnjeg dana na Porođajnom odeljenju kikidnske bolnice rođena su dva dečaka.

Raspisan konkurs za dodelu godišnjih nagrada: 

Gradsko veće je na sednici održanoj u ponedeljak, 19. novembra raspisalo konkurs za dodelu godišnjih nagrada. Godišnja nagrada dodeljuje se građanima, preduzećima, udruženjima građana i drugim organizacijama za značajna ostvarenja, naročito zalaganje i postignute uspehe u svim oblastima života i rada.

Gradsko veće u Ruskom Selu:

Predstavnici Gradske uprave nastavljaju obilazak okolnih mesta kako bi lakše sagledali i rešili probleme sa kojima se seoske mesne zajednice suočavaju. Juče je u Ruskom Selu održana sednica Gradskog veća kojom je predsedavao gradonačelnik Pavle Markov.

Isključenje struje:

Zbog planiranih radova na električnoj mreži danas, 23. novembra od 10 do 14 sati bez struje će ostati sledeće ulice u Ruskom Selu: Sonje Marinković, od Solunskih dobrovoljaca do Stevice Jovanovića, Braće Opsenice od Solunskih dobrovoljaca do Iva Lole Ribara, Stevice Jovanovića, od Braće Opsenice do Sonje Marinković, Iva Lole Ribara, od Braće Opsenice do Sonje Marinković, i neparna strana Solunskih dobrovoljaca, od Bratstva jedinstva do Sonje Marinković. 

Počeo Sovembar:

Danas od 9 do 18 časova u sportskoj sali „Partizan“ biće otvorena izložba „Moja vizija – sova ušara“. I ove godine povodom Sovembra u našm gradu će biti predstavnici Centra za zaštitu sova Srbije koji će danas od 10 do 11 časova  brojati sove zajedno sa učenicima kikindskih škola. 

Istorijski arhiv:

Za kraj obeležavanja stogodišnjice od oslobođenja Kikinde u Prvom svetskom ratu i prisajedinjenja danas, 23. novembra u 18 sati u Istorijskom arhivu u Kikindi biće otvorena izložba pod nazivom „Oslobođenje i prisajedinjenje Velike Kikinde 1918.“

Galeriji „Terra“:

Izložba skulptura akademskog umetnika, profesora Fakulteta primenjenih umetnosti u Beogradu, Velimira Vukićevića biće otvorena u danas, 23. novembra u Galeriji „Terra“. Početak otvaranja zakazan je za 19 časova.

Narodno pozorište:

Predstava „Čorba od kanarinca“ biće izvedena na sceni Narodnog pozorišta u Kikindi u subotu, 24. novembra sa početkom u 20 sati. 

Dečje pozorište „Lane“:

U nedelju, 25. novembra u 17 sati u Dečjem pozorištu „Lane“ biće odigrana predstava „Zunzarina palata“.

Vreme:

Danas suvo uz povremene sunčane intervale. Maksimalna temperatura 11 stepeni.

error: Content is protected !!