OŠ „Sveti Sava“ dobila automatsku meteorološku stanicu

Udruženje „Banatski paor“ je na svom tradicionalnom skupu, Balu paora, aukcijom slika prikupilo sredstva za nabavku male meteorološke stanice, koja je danas uručena OŠ „Sveti Sava“. 

Predsednik Udruženja „Banatski paor“, Stojan Padejčev, kaže da je novac za nabavku automatske meteorloške stanice prikupljen na aukciji umetničkih slika sa banatskim motivima.

Prodato je deset slika, a tom prilikom je prikupljeno oko 40.000 dinara. Nadam se da će ova stanica dobro raditi, i da ćemo i mi paori moći imati koristi od nje, da ćemo dobijati izveštaje o vremenu i da ćemo tako moći da uskladimo i naše radove u polju – kaže Padejčev, i dodaje da će i na narednom Balu biti prikupljena donacija, koja će najverovatnije biti usmerena OŠ „Jovan Popović“. 

Profesor geografije u OŠ „Sveti Sava“, Miroslav Grujić, kaže da će edukacija đaka biti sprovedena kroz meteorološku sekciju.

Svi znamo koliko je priča o vremenskim prilikama u poslednje vreme aktuelna, i da su one neuobičajene za određene periode u godini. U našoj školi ćemo moći da merimo meteorloške podatke, sve će biti uvezano sa računarom, i nadam se da će svi podaci uskoro biti vidljivi na sajtu naše škole kako bi i naši donatori takođe imali koristi – kaže Grujić, i dodaje da je u planu i uvezivanje sa Vojvodina meteo portalom, što bi mnogo značilo za prognozu vremena u našem gradu. 

 

error: Content is protected !!