Festival „Ta se pesma ljubav zove“ okupio soliste iz zemlje i regiona

Večeras je u Narodnom pozorištu u Kikindi održan deveti po redu interancionalni festival muzike za decu „Ta se pesma ljubav zove“. U okviru takmičarskog dela nastupilo je devetnaestoro solista, a Gran pri festivala osvojio je jedanaestogodišnji Danilo Milosavljević iz Banje Luke.

Međunarodnom muzičkom festivalu prisutsvovala je i predsednica Skupštine grada Stanislava Hrnjak koja je istakla da Festival „Ta se pesma ljubav zove“ predstavlja ostvarenje sna.

To je san, ne samo Svetlane Milić koja je idejni tvorac i inicijator Festivala, nego i sve dečice koja rastu, pevaju i uče muziku u Kikindi, ali i svih gostiju koji nam dođu sa strane. Ovaj događaj je utoliko značajniji što imamo svake godine goste iz svih bivših republika Jugoslavije, i zbog toga smo veoma srećni jer se za nas čuje nadaleko. Kikinda je grad koji neguje kulturu, baštinu i tradiciju, koji zna šta je umetnost i koja je s pravom svake godine domaćin ovog festivala – rekla je Hrnjak.

U okviru takmičarskog dela festivala nastupilo je 19 solista iz Srbije, Bosne i Hercegovine, Republike Srpske, Hrvatske, Crne Gore, Makedonije i Slovenije, a glavnu nagradu osvojio je jedanaestogodišnji Danilo Milosavljević iz Republike Srpske, koji je pevao pesmu „Simpatija“ po tekstu Toda Nikoletića.

Bilo je jako lepo i pevati i družiti se sa ostalim učesnicima. Nagradu nisam uopšte očekivao, imao sam osećaj da je neću osvojiti. Jako sam uzbuđen i srećan – kaže Milosavljević, jedini dečak među takmičarima.

Festival je i ove godine dodelio nagradu za sveukupno stvaralaštvo za decu. Do sada su laureati bili Ljubivoje Ršumović, Peđolino, Minja Subota, Predrag Vuković, Jovan Adamov, Radoslav Grajić, a ove godine dobitnik ove prestižne nagrade je dečji hor „Kolibri“.

Osim dece solista na festivalu je nastupio i hor „Čuperak“ kao prateći hor svih solista, dve plesne grupe i balerine Kulturnog centa Kikinda, istureno odeljenje baletske škole iz Novog Sada.

[FinalTilesGallery id=“86″]

error: Content is protected !!