U toku izgradnja kišne kanalizacije u Srbobranskoj ulici

Radovi na celokupnoj rekonstrukciji Srbobranske ulice u Kikindi su u toku, a njihov završetak planiran je do kraja godine. U radove su uložena sredstva u iznosu od 35 miliona dinara, od kojih je dve trećine izdvojila gradska vlast, dok je ostatak obezbedilo Ministarstvo privrede. 

Danas je radove obišao gradonačelnik Kikinde Pavle Markov koji je istakao važnost izgradnje kišne kanalizacije u ovoj ulici, zbog problema koje su stanovnici imali usled jačih padavina. 

Predviđena je celokupna rekonstrukcija Srbobranske ulice, od početka do kraja, sa izgradnjom kišne kanalizacije, zamenom podloge i asfalta. Radovi teku u skladu sa dinamikom, čak i nešto brže, i očekujemo da do kraja godine ova ulica bude puštena u promet. Vrednost radova iznosi 35 miliona dinara, a sredstva su finansirali lokalna samouprava i Ministarstvo privrede – rekao je Markov. 

Radovi u Srbobranskoj ulici započeti su pre desetak dana, rok za njihov završetak je šezdeset dana, a obuhvatiće uređivanje odvođenja atmosferskih voda. Izvođač radova je firma „Graditelj“ iz Novog Sada. 

error: Content is protected !!