INFO GRAD KIKINDA, 28. septembar

Danas je petak, 28. septembar

Danas će na gradskom trgu biti obeležen Evropski, školski sportski dan s ciljem promocije fizičke aktivnosti kod učenika. Program počinje u 12 sati. Manifestaciju će otvoriti član gradskog veća Miodrag Bulajić.

 

 

Radosne vesti:

U toku jučerašnjeg dana u Kikindi su rođeni jedan dečak i dve devojčice.

Hitna služba:

Urgentne ekipe za hitnu medicinsku pomoć Kikinda u toku jučerašnjeg dana intervenisale su 36 puta, 26 intervencija bilo je na poziv pacijenata, dok je u ambulanti obavljeno 10 pregleda.

Policijska Uprava Kikinda:

Na teritoriji Severnobanatskog okruga registrovana je jedna saobraćajna nezgoda na teritoriji Sente. U pomenutoj nezgodi pričinjena je materijalna šteta.

„Evropska noć istraživača“

Danas je poslednji dan manifestacije „Nedelja istraživača“ u Centru za stručno usavršavanje. Od 18 do 22 sata pedagozi iz Narodnog muzeja održaće radionice na temu kulturno nasleđe.

Crveni krst:

U okviru projekta “Osnaživanje žena migranata”, koji realizuje Crveni krst Kikinda u saradnji sa Crvenim krstom Beograd, a uz podršku Fondacije Koka-Kola, u Galeriji „Tera“ danas u 17 sati biće otvorena izložba radova korisnica Prihvatnog centra. 

Narodna biblioteka:

Istorijski roman „Tajna izgubljene riznice“ autora Kikinđanina Borislava Zorića, biće predstavljena večeras u Narodnoj biblioteci „Jovan Popović“. Početak promocije zakazan je za 19 sati.

Kompanija FCC doo Kikinda i Sekretarijat za zaštitu životne sredine:

Akcija prikupljanja kabastog otpada u Nakovu  trajaće do 3. oktobra.

Regionalni centar za talente prima nove učenike:

Regionalni centar za talente „Dušan Vasiljev“ će u nedelju, 30. septembra sa početkom u 10 sati, u Gimnaziji vršiti prijem svih zainteresovanih osnovaca i srednjoškolaca sa teritorije Severnobanatskog okruga, koji žele da pohađaju Centar u nekoj od izabranih naučnih oblasti. 

Sport:

Rukometaši “Kikinde Grindex“ večeras, dočekuju požešku “Slogu“ na parketu hale Sportskog centra “Jezero“ sa početkom u  20 sati.

U okviru 7. kola Vojvođanske lige „Istok“ FK „ŽAK“ će na svom satdionu u nedelju, 30. septembra igrati protiv „Jedinstva“ iz Novog Bečeja. Početak utakmice je u 15:30 sati.

Vreme:

Danas sunčano i toplije. Maksimalna temperatura 19 stepeni u Kikindi.

error: Content is protected !!