Sportske igre mladih u Kikindi

U Kikindi su danas otvorene Sportske igre mladih, manifestacija koja je okupila veliki broj dece iz kikindskih i okolnih škola kako bi se u nekoliko disciplina nadmetala i promovisala sport, odnosno zdrav i kvalitetan život.

 

Na Karavanu mladosti i prijateljstva Sportskih igara madih promovisan je fer plej, tolerancija, a Kikindi je pripalo mesto domaćina Igara, u saradnji sa Školskim sportskim savezom Kikinde. Manifestaciju je otvorila zamenica gradonačelnika, Bosiljka Srdić:

Kikinda je grad koji uvek promoviše toleranciju, sport i prijateljstvo. Zato nam je vrlo važno da se svake godine okupe deca iz svih škola kako bi se nadmetala, ali bez obzira na rezultat, svi mališani su pobednici. Znajući da je ovo grad sporta, lokalna samouprava uvek će pružiti podršku Sportskim igrama mladih, kao što je učinila i ovoga puta – potvrdila Bosiljka Srdić.

Prisutnima se obratila i Ivana Jovanović, predsednica Sportskih igara mladih u Srbiji sa željom da svake godine tribine i tereni budu ispunjeni do vrha, da se nadmetanja na terenima odvijaju u duhu fer pleja, jer samo na taj način Sportske igre mladih imaju svoj smisao:

Mi svi zajedno, kroz druženje i sport, promovišemo  način života čije su osnovni postulati razumevanje, prijateljstvo, solidarnost i fer-plej, kao najdelotvornija alternativa svim negativnim uticajima današnjice.

Sportske igre mladih su najveća manifestacija amaterskog sporta u Evropi, čiji je osnovni cilj promocija zdravog načina života i prijateljstva. Ove godine u Srbiji slave peti rođendan, u Hrvatskoj 22. a u Bosni i Hercegovini osmi. Podržane su od strane Međunarodnog olimpijskog komiteta.

Karavan radosti i prijateljstva Sportskih Igara mladih Srbije ove godine održava se u 20 gradova na teritoriji Republike Srbije. Na još preko 120 terena organizovana su takmičenja u malom fudbalu, Koka Kola kup Srbije 2018. godine i u oko 20 gradova održavaju se Male olimpijske igre učenika Srbije, koje se realizuju u saradnji sa tehničkim partnerima Savezom za školski sport Srbije.

[FinalTilesGallery id=“47″]

error: Content is protected !!