Mali migranti izveli Kikinđanima „Pepeljugu“ na srpskom jeziku

Deca migranti, koji borave u Prihvatnom centru kod Kikinde, izvela su danas prepunoj sali u Narodnog pozorišta u našem gradu predstavu „Pepeljuga“ na srpskom jeziku. Za organizaciju događaja zaslužni su SOS Dečija sela Srbija, Kancelarija za mlade Kikinda, Centar za omladinski rad Novi Sad i Narodno pozorište Kikinda, koje je za izvođenje ove jedinstvene predstave obezbedilo prostor.

Kikindski osnovci, ali i ostali sugrađani imali su danas priliku da pogledaju „Pepeljugu“, drugu po redu predstavu koja je nastala u okviru programa „Solidarnost“, koji SOS Dečija sela Srbija sprovode od avgusta 2015, sa ciljem pružanja pomoći i podrške deci i porodicama, izbeglicama sa Bliskog Istoka, na njihovom putu kroz Srbiju.

Deca su, zajedno sa edukatorima dva meseca pripremala ovu predstavu, koja je posebna po tome što je izvedena na srpskom jeziku. Naše kolege su sa njima radile i na pripremi kostima, scenografije i teksta. Ovo je predstava u koju je uloženo zaista mnogo truda – rekla je Danijela Pejatović iz Fondacije SOS Dečja sela Srbija.

Prvim baletskim pokretima male Avganistance učila je nastavnica Ingrida Vojvodić Crnomarković, koja je zajedno sa njima prirpemala koreografiju za ovu predstavu.

Ovo je druga predstava koju sam radila sa njima. Deca jako vole ples, jer je to nešto neobično što ne mogu da nauče u školi. Prvo sam ih naučila nekim osnovama klasičnog baleta, a nakon toga smo napravili i koreografiju za ovu predstavu. Oni su bili jako zadovoljni, i redovno i vredno su vežbali – kaže Vojvodić Crnomarković.

[FinalTilesGallery id=“32″]

error: Content is protected !!