INFO GRAD KIKINDA – 15. mart

Danas je četvrtak, 15. mart

Elektrovojvodina:

U Kikindi do 16. marta u trećem rejonu povremeno će se isključivati struja, zbog orezivanja rastinja u ovom delu grada.

Radosne vesti:

Juče je rođena prva beba u ovoj nedelji.

Hitna služba:

Urgentne ekipe za hitnu medicinsku pomoć Kikinda u toku jučerašnjeg dana intervenisale su 29  puta, od čega je 18 intervencija bilo na poziv pacijenata, dok je u ambulanti obavljeno 11  pregleda.

Obaveza :

Obavezu upisivanja dece u prvi razred osnovne škole, u školskoj 2018/2019. godini, imaju roditelji i staratelji dece rođene u periodu između 1. marta 2011. i 29. februara 2012. godine.

Roditelji su u obavezi da prilikom prijavljivanja ponesu: fotokopiju izvod iz matične knjige rođenih za dete, uverenje o zdravstvenom pregeldu deteta i ličnu kartu sa tačnom adresom stanovanja roditelja gde i dete stanuje.

Nakon isteka predviđenog roka, od 30. aprila prijavljivanje će se vrštiti u Sekretarijatu za društvene delatnosti, u Gradskoj upravi, kancelarija broj 17.

Kursna lista:

Dinar je danas za 0,2 odsto slabiji prema evru u odnosu na juče i zvanični srednji kurs iznosi118,4069 dinara za jedan evro, objavila je Narodna banka Srbije

Isplata:

Isplata posebne novčane naknade za februar počinje danas, a korisnicima NSZ sredstva će biti uplaćena na tekuće račune kod poslovnih banaka.

Poziv apsolventima i svršenim studentima 

Grad Kikinda poziva apsolvente i svršene studente fakulteta čiji je osnivač Republika Srbija, da se prijave i postanu deo baze visokobrazovanog kadra. Formirnjem baze lokalna samouprava, javna preduzeća i ustanove u nadležnosti Grada imaće uvid u postojeći kadar prilikom potrage za novim zaposlenjima.

Kompletna dokumentacija se predaje u Gradskoj upravi, Sekretarijat za društvene delatnosti, u kancelariji broj 19. Sve dodatne informacije i objašnjenja mogu se dobiti na telefon 0230/410-142, radnim danima u periodu od 9:00 do 14:00 časova.

Centar lepih veština:

Nedavno osnovan Centar lepih veština organizuje radionicu kreativnog pisanja i kurs italijanskog jezika za decu i odrasle. Jednočasovna radionica održava se ponedeljkom, sa početkom u 20 sati, a mesečna članrina za pohađanje iznosi 1.200 dinara. Prijavljivanje se vrši slanjem mejla na adresu [email protected] ili putem Fejsbuk stranice Kako postati pisac

Pokrajinski zavod za ravnopravnost polova raspisao je konkurs za dodelu bespovratnih sredstava bračnim parovima na teritoriji Autonomne Pokrajine Vojvodine za kupovinu seoskih kuća sa okućnicom.

Vreme:

Danas će biti pretežno sunčano vreme, uz slab, promenljiv vetar, a tokom noći stiže naoblačenje, posle ponoći i kiša. Najniža temperatura 5, najviša 17 stepeni.

error: Content is protected !!