INFO Servis

VŠSSOV obeležila svoj dan: Aleksandra Kovačević iz Nakova student generacije

Visoka škola strukovnih studija za obrazovanje vaspitača Dan ustanove je zbog epidemiološke situacije obeležila skormno, dodelom diplome studentu generacije Aleksandri Kovačević i izložbom slika u kojoj su učestvovala deca predškolskog i školskog uzrasta. Zbog epidemiološke situacije izostali su svečani prijem i program povodom obeležavnja Dana škole. 

Direktorica VŠSSOV dr Angela Mesaroš Živkov kaže da je dan ove obrazovne ustanove ove godine zbog aktuelne situacije obeležen na drugačiji način u odnosu na prethodne godine:

Studentu generacije smo uručili diplomu, a realizovali smo i neke aktivnosti koje će se promovisati onlajn, među kojima je i izložba slika dečjih radova, koju je pripremio kolega Milorad Stepanov. Pripremili smo i promo film, čiji je autor profesor Slobodan Balać, u cilju promocije naše škole, s obzirom na to da nas uskoro očekuje i upis – objašnjava dr Živkov. 

Studenti, njih 70, koji su završili osnovne, specijalističke i prva generacija koja je završila master studije dobija diplome. Kada je u pitanju upis u novu školsku godinu, ima 120 mesta, s tim što broj budžetskih mesta još uvek nije poznat. 

Aleksandra Kovačević iz Nakova, diplomirala je na Visokoj školi strukovnih studija za obrazovanje vaspitača sa prosekom 9,92. Dvadesetdvogodišnja studentkinja prve godine master studija kaže da se trud uložen tokom studija isplatio:

Uz vredan rad i trud uspeh ne može da izostane. Upisala sam ovu školu zato što me privlače rad sa decom i rad u vrtiću. Volela bih da se zaposlim u struci, trenutno sam na master studijama, sve sam ispite iz zimskog semestra položila i nadam se da ću nastaviti da nižem uspehe – kaže Aleksandra. 

 

Pratite nas FB
error: Content is protected !!