INFO Servis

Veliki koncert Duvačkog orkestra DVD u nedelju u Pozorištu

Duvački orkestar Dobrovoljnog vatrogasnog društva „Kikinda“, jedan od najstarijih u Vojvodini, obeležava 86 godina postojanja. Tim povodom, u nedelju, 24. novembra u Narodnom pozorištu sa početkom u 19 sati biće održan veliki godišnji koncert. 

Predsednica Skupštine grada, Stanislava Hrnjak, izrazila je veliko zadovoljstvo što orkestar Dobrovoljnog vatrogasnog društva „Kikinda“ raste u profesionalnom smislu:

To je odraz entuzijazma i dobre energije, naročito Alberta Nađa kao mladog čoveka, ali naravno i svih ostalih članova. Orkestar živi toliko decenija, ali se iz godine u godinu borio sa problemima koji su se rađali i nametali. Često je potrebno uvesti novu energiju, kao što je to Albert učinio u prethodne dve godine. Kao grad smo veoma ponosni na rezultat njihove ljubavi prema muzici i njihovog rada, i što smo danas u prilici da najavimo njihov veliki koncert – rekla je Hrnjak.

Šef Duvačkog orkestra DVD, Albert Nađ, kaže da bi bez velike pomoći lokalne samouprave, egzistencija orkestra bila dovedena u pitanje. Zahvaljujući podršci Grada, nakon 37 godina, nabavljene su nove uniforme za članove orkestra. Nađ je najavio šta Kikinđane očekuje u nedelju na velikom godišnjem koncertu:

Nakon dosta vremena, ugostićemo dva duvačka orkestra. U pitanju su Gradski duvački orkestar iz Subotice i Duvački orkestar Muzičke škole „Josif Marinković“ iz Zrenjanina. Na koncertu će nastupiti i Ženska pevačka grupa „Melizmi“. Radili smo dosta na repertoaru, tako da se nadamo da ćemo ispuniti sva očekivanja publike – kaže Nađ, i dodaje da će na kraju koncerta nastupiti sva tri orkestra zajedno, tako da će se na bini naći oko sedamdeset muzičara.

 

Pratite nas FB
error: Content is protected !!