INFO Servis, Sport

Prozivka na Gradskom stadionu: Tri pojačanja u OFK “Kikindi 1909“

Novi trener OFK “Kikinde 1909“, Vladimir Kitanović, koji je ujedno danas potpisao i novi ugovor sa klubom, obavio je prozivku na Gradskom stadionu. Tako su i zvanično krenule pripreme za novu polusezonu. Na prozivci su bila prisutna 23 igrača uz dva opravdano odsutna. Igrače je pozdravio prvo predsednik Dragan Felbab, a zatim i novoizabrani trener seniorske ekipe. Kitanović je i te kako spreman da opravda poverenje koje mu je ukazano, a kako i sam kaže, bogata tradicija koju poseduje kikindski klub mu to i nalaže:

-Vidim da su igrači silno mitivisani, da im je pauza prijala tako da su sada svi spremni za novi početak i rad. Doveli smo dva igrača iz “Kozare“ iz Banatskog Velikog Sela. Sa nama su sada Stevan Zeljković i Miloš Zečević, dok nam je pojačanje stiglo i iz ŽAK-a, a radi se o Luki Latkoviću, inače igraču koji je ponikao u našem klubu. Jedna od naših ideja jeste da svu decu koja su ponikla u našem klubu ponovo vratimo. Nismo uspeli sve u ovom delu, ali ćemo na leto sigurno uraditi ono što smo i naumili – kaže Kitanović.

Kikindski klub polusezonu završio je sredini tabele, tako da će prioritet biti što kvalitetnija igra i zauzimanje pozicije među pet najboljih timova u Vojvođanskoj fudbalskoj ligi:

-Moramo da pojačamo rad, da se nastavi dovođenje mladih igrača i da im se pruži mnogo veća minutaža. Oni su i u kadetskoj ligi pokazali da poseduju određeni kvalitet. Sigurno će dobiti šansu na terenu i imaće priliku da pokažu da su budućnost našeg kluba. Okupili smo i grupu igrača koji će pre svega ljudskim vrednostima, ali i igračkim, podići kvalitet ekipe na zavidan nivo kom i težimo – dodao je Kitanović. 

Jedan od onih koji je odlučio da pojača redove kikindskog kluba je Miloš Zečević, iskusni defanzivac, koji je u prethodnom periodu bio prvotimac velikoselske “Kozare“. Kako i sam kaže, drago mu je što je ponovo u redovima matičnog kluba:

-Biće ovo lepa prilika da podignemo igru na viši nivo, da lično doprinesem što boljoj atmosferi, da mlađi igrači nešto novo nauče od nas iskusnijih i da to primene na terenu. Naš klub ima dosta kvalitetnih igrača, imamo novog trenera, tako da vrlo optimistično krećemo u polusezonu i da konačno našom dobrom igrom vratimo i publiku na stadion kako bi zajedno istvarili što bolji plasman – istakao je Zečević.

Prvenstvo u Vojvođanskoj fudbalskoj ligi – istok nastavlja se osmog marta 2020. godine, a OFK “Kikinda 1909“ putovaće u Čentu na utakmicu protiv “Banata“. Kikinđani su fudbalsku jesen završili sa 22 boda na osmoj poziciji.

Pratite nas FB
error: Content is protected !!