INFO Servis

Potvrđena 384 slučaja koronavirusa u Srbiji, preminule četiri osobe

U Srbiji su do danas potvrđena ukupno 384 slučaja koronavirusa. Dosad su premunule četiri osobe – poslednja u utorak popodne u Nišu, žena stara 60 godina koja je bila na respiratoru od 21. marta.

-Obolevanje zdravstvenih radnika nije neočekivano, oni su prvi na udaru. Da podsetim, kada se prvi put virus javio mislilo se da on ne može da se prenese na čoveka i upravo je obolevanjem medicinskih radnika tamo uočeno da je to moguće – rekla je zamenica direktora Instituta „Batut“ dr Darija Kisić Tepavčević.

 FOTO TANJUG/ SAVA RADOVANOVIC

Ona je rekla da tačan broj zaraženih zdravstvenih radnika nema i da su se oni zarazili van zdravstvenih mesta, te da se zaraza nije proširila u zdravstvenim ustanovama. Dr Kon je govorio i o smeštajnom kapacitetu u srpskim bolnicama:

Očekujem da će prihvatni centri da se upristoje i biće mnogo lepši za videti, nego što je to sad. Kapaciteti su poznati, oko 100 je na Infektivnoj klinici, KBC Zemun, Dragiša Mišović, VMA, VBC. Kapacitet za smeštaj je preko hiljadu, a sada imamo i dodatni smeštaj na Sajmu. Priprema se za 2.000, kasnije za 6.000, a u krajnjem slučaju i 10.000 – rekao je Kon.

Pratite nas FB
error: Content is protected !!