INFO Servis

„Pepeljuga“ na srpskom jeziku u izvođenju dece iz Prihvatnog centra sutra u Pozorištu

Deca izbeglice, koja borave u Prihvatnom cetru kod Kikinde, izvešće sutra, 17. maja u Narodnom pozorištu u Kikindi predstavu „Pepeljuga“, na srpskom jeziku. Početak je zakazan za 14 časova. 

Predstava, koju su deca pripremila u saradnji sa zaposlenima iz SOS Dečijih sela Srbija, koji im u ovom prihvatnom centru svakodnevno pružaju pomoć i podršku, biće izvedena na srpskom jeziku.

Za organizaciju događaja zaslužni su SOS Dečija sela Srbija, Kancelarija za mlade Kikinda, Centar za omladinski rad Novi Sad i Narodno pozorište Kikinda, koje je za izvođenje ove jedinstvene predstave obezbedilo prostor.

U saradnji sa lokalnim školama, predstavi će prisustvovati i mališani iz Kikinde, a svi građani, koji to budu želeli, imaće priliku da pogledaju „Pepeljugu“ i aplauzom podrže male glumce i glumice.

Ova jedinstvena predstava je druga nastala u okviru programa „Solidarnost“, koji SOS Dečija sela Srbija sprovode od avgusta 2015, sa ciljem pružanja pomoći i podrške deci i porodicama, izbeglicama sa Bliskog Istoka, na njihovom putu kroz Srbiju. U martu 2018, deca izbeglice izvela su, u Narodnom pozorištu Kikinda, bajku „Snežana i 7 patuljaka“, koja je takođe pripremljena uz podršku edukatora SOS Dečijih sela Srbija, koji im pružaju pomoć u Prihvatnom centru Kikinda.

U okviru programa „Solidarnost“, SOS Dečija sela Srbija obezbedila su Sigurna mesta za decu, Kutke za majku i dete, porodične kutke, kutke za mlade, IT kutke, podršku “Super autobusa” i mobilnih timova, distribuciju materijalne i nematerijalne pomoći, podršku timova za zaštitu dece, kao i podršku nadležnim državnim institucijama i lokalnim zajednicama, kroz jačanje njihovih kapaciteta za odgovor na izbegličku krizu. Organizacija trenutno pruža pomoć izbeglicama u 12 od 18 prihvatnih centara u Srbiji.