INFO Servis

Kikindski gimnazijalci i profesori boravili u Turskoj u okviru međunarodnog projekta

U okviru neđunarodnog Erazmus plus projekta pod nazivom „Priča počinje“, dve profesorice i četvoro učenika kikindske Gimnazije je od 19. do 27. januara boravilo u Turskoj. U projektu su učestvovali i učenici iz Italije, Rumunije, Bugarske, Poljske i Turske. 

Gimnazija „Dušan Vasiljev“ već godinama učestvuje u različitim međunarodnim projektima. Đaci i profesori ove škole nedavno su boravili u Turskoj u okviru Erazmus plus programa, čija je ključna aktivnost projekat mobilnosti škole i opšte obrazovanje. Profesorica psihologije u Gimanziji „Dušan Vasiljev“, Miljana Kitanović, kaže da je saradnja sa školom iz turskog mesta Balikesir započeta u oktobru 2017. godine. 

Njih smo tada pozvali na naš UNESCO kamp, kada smo ostvarili prvi kontakt i dogovorili se o budućoj sasradnji. Učenici su u Turskoj učestvovali u različitim aktivnostima, od kojih je jedna bila i kreiranje novih projekata. Oni za tih nedelju dana nisu nijedno veče proveli u kafićima ili restoranima, nego su to vreme provodili sa svojim drugarima u hotelu, uz pesmu, igru i priču – kaže Kitanović. 

Učenici i njihovi mentori učestvovali su u različitim radionicama i interkulturalnim večerima, u okviru kojih su se predstavljale škole iz različitih zemalja koje su učestvovale u projektu. 

Milica Ševo, učenica drugog razreda kikindske Gimnazije kaže da je boravak u Turskoj za nju bilo zaista lepo iskustvo:

Bilo nam je veoma zanimljivo. Imali smo priliku da se družimo, i da se kroz različite aktivnosti upoznamo sa kulturama koje su drugačije od naše. 

 

I Ognjen Raca, takođe učenik drugog razreda, vratio se iz Turske pun lepih utisaka:

Mislim da nam je svima bila jako interesantno učešće na ovom projektu, jer smo se zbližili i sa učesnicima iz ostalih zemalja. Svakog dana imali smo organizovane radionice, a imali smo priliku da vidimo i obližnji grad Balikesir. 

 

 
Pratite nas FB
error: Content is protected !!