INFO Servis, Sport

“Kikinda Grindex“ ima novog trenera, klub napustili Aleksandar Kurteš i Milan Lisica

Novi trener MRK “Kikinda Grindex“ je Nedeljko Matić, rukometni stručnjak koji je odlučio da nakon dužih pregovora preuzme kikindski klub. Njegov zadatak, kao i celokupne ekipe, biće da se na terenu pokaže zavidan kvalitet kako bi se klub plasirao u play off fazu Arkus rukometne superlige Srbije. Matić je već dugo u rukometu, a poslednjih godina bio je daleko van zemlje, radeći u Libiji, Izraelu i  Šri Lanki:

Imam zaista visoke ciljeve sa kikindskom ekipom. Ne bih prihvatio poziv da nisam siguran da momci mogu da ostvare ono što smo se i dogovorili, a to je velika borba za ulazak u sam vrh srpskog rukomenog prvenstva, odnosno play off. Pored toga, neophodna su nam i pojačanja jer nam je otišlo nekoliko igrača, tako da ćemo u narednom periodu biti fokusirai na dovođenje dva nova beka i pivot jer su ekipu napustili Milan Lisica i Aleksandar Kurteš. Zaista verujem da je neophodno da damo još više sebe u celu ovu priču i može da bude zaista dobro – optimističan je Matić.

Nova pojačanja očekuje i direktor kikindskog rukometnog kluba, Vojislav Bulatović. On je istakao da bi pripremni period trebalo iskoristiti na najbolji mogući način kako bi se sve kockice sa trenerom složile i kako bi se započeo pohod na što bolje rezultate u prvenstvu:

Vrlo se radujem jer smo uspeli da dovedemo iskusnog stručnjaka na klupu našeg kluba, koji će svojim znanjem i te kako doprineti onome što potajno priželjkujemo, a to je plasman u play off fazu. Potrebno je još mnogo da se radi, pred nama su zaista teške utakmice, puno gostovanja, ali mi idemo svaki put maksimalno amgažovani, sa verom u pobedu. Planiramo do početka prolećnog dela prvesntva da se pojačamo, a onda da zajedno, uz podršku publike, igramo kvalitetan rukomet – rekao je Bulatović.

Kikinđani će već na početku prolećnog dela imati priliku da se pokažu pred domaćom publikom jer u naš grad stiže prvoplasirani pančevački “Dinamo“. Potom naše rukometaše očekuju gostovanja u Subotici protiv “Spartaka“ i u Zrenjaninu protiv “Proletera“. Nakon dva gostovanja, u Kikindu dolazi ekipa Novog Pazara. Takmičenje Arkus rukometne lige počinje prvog februara.

Pratite nas FB
error: Content is protected !!