INFO Servis

Izložba slika u Kulturnom centru Kikinda: Ulje na platnu i tuš na pirinčanom platnu

U Kulturnom centru Kikinda, u okviru 35. “Dana ludaje“, otvorena je izložba slika kinesko – srpske produkcije nastala na likovnoj koloniji pre 14 meseci na kojoj su pored naših slikara, učestvovali i članovi udruženja “Prijatelji bele kutije“ iz Hongkonga:

-Bila je zaista prelepa likovna kolonija sa koje je nastala lepa izložba. Trebalo je da nam gosti iz Kine dođu kako bismo zajedno otvorili izložbu, ali je zbog poznate situacije sa pandemijom sve otkazano. Ima 38 radova, uglavnom je to ulje na platnu, ali ima i radova na tušu slikani na pirinčanom platnu koji su uramljeni u Kini i potom vraćeni – istakla je direktorica Kulturnog centra Kikinda, Tanja Nožica.

Kulturnu manifestaciju otvorila je članica Gradskog veća za kulturu i obrazovanje, Milena Živkov:

-Uvek nam je značajna saradnja sa međunarodnim umetnicima i meni je jako žao što kineski slikari koji su učestvovali na koloniji nisu sa nama, ali mi je drago što će naši sugrađani imati priliku da pogledaju ovu zaista zanimljivu izložbu. Gradska urpava će podržati svako kulturno dešavanje u gradu jer je primetno da našim sugrađanima i te kako nedostaju ovakvi programi – rekla je Milena Živkov.

Likovna kolonija održana je pre 14 meseci u Kulturnom centru Kikinda na kojoj je ostvarena odlična saradnja domaćih slikara i gostiju koji su pored razmene iskustva preneli način slikanja, vrlo specifičan za njihovo podneblje.

 

Pratite nas FB
error: Content is protected !!