INFO Servis

Gradonačelnik Markov u kompaniji “Mecafor“: “Kikinda dobija proizvođača za avio-industriju“

Veoma dobra saradnja lokalne samouprave i kompanije “Mecafor“ traje od samog dolaska i otvaranja pogona u Kikindi. Gradonačelnik Kikinde, Pavle Markov, posetio je kompaniju kako bi se uverio u način poslovanja i upoznao se sa trenutnom situacijom izazvanom proglašenjem vanredne situacije, pa i prestankom rada. Međutim, tržište se polako stabilizuje, tako da u kompaniji “Mecafor“ planiraju da do kraja leta izgrade novi pogon veličine 3.000 kvadratnih metara, vredan tri miliona evra, u kom bi se otvorila nova radna mesta. Predviđeno je da započnu prozvodnju za avio- industriju:

-Ono što mogu da vidim jeste da kompanija radi svojim punim kapacitetom, iako se nalazi u sferi onih kompanija koje su najviše pogođene novonastalom krizom. Međutim, kompanija pokazuje da može da posluje i da proizvodnju održavaju na veoma visokom nivou. Razgovarao sam sa predstavnicima kompanije o tome na koji način Grad Kikinda može da im pomogne. Veoma je važno da se nastavi projekat izgradnje novog pogona i da se otvore nova radna mesta – kaže Markov.

Ukoliko se ostvare zacrtani ciljevi, Kikinda će dobiti pogon precizne mehanike u avio industriji što bi trebalo da označi novi početak privrede u našem gradu:

-Od momenta kada smo došli u Kikindu, 2016. godine, udvostručili smo broj zaposlenih sa 50 na više od 100 radnika. Otvaranjem novog pogona, ulazimo u druge oblasti privrede. U našem starom pogonu proizvodimo za auto-industriju, proizvođače kamiona, kao i poljoprivrednu mehanizaciju. Planiramo da završimo radove do kraja leta. Niko nije očekivao ono što se desilo u prethodnom periodu, tako da možda neće ići sve tako brzo kako smo mislili – rekao je Nebojša Nedeljković, direktor kompanije “Mecafor“.

Celokupan projekat izgradnje novog pogona, početak proizvodnje, kao i uspostavljanje novih izazova na tržištu, trebalo bi da se okonča za tri godine, kada će u novom pogonu svoje zaposlenje pronaći 180 Kikinđana.

Pratite nas FB
error: Content is protected !!