INFO Servis

Članovi EK „Kikinda“ osvojili prva dva mesta na Olimpijskom kvizu u Nevesinju

Kikinđanin Slavko Bovan osvojio je srebrnu medalju na Olimpijskom kvizu održanom proteklog vikenda u Nevesinju. Velimir Šmrkić, profesor iz Nevesinja i takođe član Enigmatskog kluba „Kikinda“, po šesti put je bio najbolji na ovom takmičenju.

Nevesinjska olimpijada je sportska i kulturna manifestacija koja se još od 1850. godine održava u hercegovačkom gradiću, a poslednjih četrnaest godina u zvaničnom programu je i Olimpijski kviz, napravljen po uzoru na zagrebačku “Kviskoteku”. Organizatori Nevesinjske olimpijade ističu podatak da je Olimpijski kviz druga po popularnosti disciplina, odmah iza konjskih trka koje predstavljaju glavno takmičenje. 

 

 

Nakon testiranja u finalu kviza nastupa četvoro najboljih koji se takmiče pred mnogobrojnom publikom. U ovogodišnjem finalu nastupili su Marko Rajković, Valntina Pudar, i članovi EK „Kikinda“ Velimir Šmrkić i Slavko Bovan, koji su i osvojili prva dva mesta. Šmrkić je zabeležio šestu pobedu u kvizu te je stekao titulu Olimpijskog viteza, kao što predviđaju propozicije ove tradicionalne manifestacije. Drugo mesto zauzeo je Kikinđanin Slavko Bovan, kome je ovo treće finale, a do sada je imao dve bronzane medalje.

Rado učestvujem na ovom kvizu iako nije uopšte lako doći do finala. Takmičari su izuzetno dobri, ali mene privlači fer-plej koji vlada među “ljutim rivalima”, kao uostalom i na celoj Nevesinjskoj olimpijadi. Do sada sam učestvovao u mnogim kvizovima, ali najviše uživam prilikom učešća na Olimpijskom kvizu. O poretku su odlučivale nijanse, pa mi je ove godine “za dlaku” izmakla zlatna medalja, ali uopšte ne žalim jer je Velimir sasvim zasluženo pobedio, a uz to je član kikindskog enigmatskog kluba – rekao je Slavko Bovan. 

Slavko Bovan, diplomirani pravnik po struci, je enigmatski autor i učesnik televizijskih kvizova. Objavio je preko 35.000 enigmatskih radova i trenutno je jedan od najproduktivnijih enigmatskih autora u Srbiji. Uspešan je takmičar na sastavljačkim i rešavačkim prvenstvima i konkursima u Srbiji i Hrvatskoj, a za izuzetne rezultate u oblasti enigmatike dvaput je dobio Godišnje pohvalnice od Grada.

Pratite nas FB
error: Content is protected !!