Gradski Info

INFO GRAD KIKINDA, 8. novembar

Danas je četvrtak, 8. novembar

Srpska pravoslavna crkva i vernici slavi danas dan Svetog velikomučenika Dimitrija, u narodu poznatiji kao Mitrovdan. Današnji dan je u crkvenom kalendaru obeležen crvenim slovom.

 

Hitna služba:

Urgentne ekipe za hitnu medicinsku pomoć Kikinda u toku jučerašnjeg dana intervenisale su 25 puta, 15 intervencija je bilo na poziv pacijenta, dok je u ambulanti pomoć zatražilo 10 pacijenata. 

Radosne vesti:

U toku jučerašnjeg dana u Kikindi je rođena je jedna devojčica.

Policijska uprava Kikinda:

U toku jučerašnjeg dana na teritoriji Severnobanatskog okruga zabeležene su tri saobraćajne nezgode na području Kikinde, Ade i Novog Kneževca u kojima je pričinjena materijalna šteta.

Komapnija FCC doo Kikinda:

Komapnija FCC doo Kikinda obaveštava građane da će u ponedeljak, 12. novembra, kada se obeležava praznik Dan primirja u Prvom svetskom ratu, raditi po redovnom programu sakupljanja komunalnog otpada.

Jesenja akcija sakupljanja kabastog otpada:

U okviru jesenje akcije sakupljanja kabastog otpada, koju organizuju kompanija FCC doo Kikinda i Sekretarijat za zaštitu životne sredine, poljoprivredu i ruralni razvoj, kontejneri za prikupljanje krupnog otpada će do 12. novembra biti postavljeni u Mokrinu.

Međunarodni Jazz & Blues festival

Međunarodni Jazz & Blues festival biće održan 17. put u našem gradu od večeras do subote, 10. novembra. Večeras je bluz i rok veče u Pabu „J“ sa početkom u 22 sata, a naredne dve večeri biće upriličene u Narodnom pozorištu. Događaj organizuje FanTon music

Narodni muzej:

Interaktivna predstava i instalacija inspirasana plesom, namenjene deci uzrasta od 3 do 7 godina, biće realizovane u Narodnom muzeju u Kikindi u subotu, 17. novembra. Učešće je besplatno, a potrebno je da se zainteresovani unapred prijave na pedagoskanmk@gmail.com ili na brojeve telefona: 421-239 i 422-500.

„Kalcedonija“:

Pogon italijanske tekstilne fabrike „Kalcedonija“ počeće sa radom u Kikindi početkom naredne godine, odmah nakon božićnih praznika. Kalcedoniji su potrebni šivači, operateri u proizvodnoj liniji, radnici na poslovima pakovanja, peglanja i kontrole, mehaničari, magacioneri i administartivni radnici. U planu je zapošljavanje oko 300 radnika.

Sport:

U subotu, 10. novembra sa početkom u 18 sati na parketu hale Sportskog centra ’’Jezero’’ igraće rukometaši Kikinda Grineks protiv šabačke Metaloplastike.

Vreme:

Sunčano i prijatno danas u Kikindi. Maksimalna temperatura 19 stepeni.

Pratite nas FB
error: Content is protected !!