Gradski Info

INFO GRAD KIKINDA, 8. jul

Danas je ponedeljak, 8. jul

Hitna služba:

Urgentne ekipe za hitnu medicinsku pomoć Kikinda u toku jučerašnjeg dana intervenisale su 27 puta,  15 intervencija bilo je na poziv pacijenata, dok je u ambulanti obavljeno 12 pregleda. 

Policijska uprava Kikinda:

Za dane vikenda na teritoriji Severnobanatskog okruga registrovano je 9 saobraćajnih nezgoda, šest na području Kikinde, dve u Senti i jedna na teritoriji Kanjiže. U pomenutim nezgodama pet lica je zadobilo lake telesne povrede, a jedno lice je teže povređeno. 

Radosne vesti:

U toku jučerašnjeg dana na Porođajnom odeljenju kikindske bolnice rođena je jedna devojčica.

Isključenje struje:

Zbog radova na orezivanju rastinja, danas u periodu između 8 i 15 časova, pojedine ulice u prvom i četvrtom rejonu u Kikindi ostajaće bez električne energije, najviše sat vremena. U istom treminu u utorak, 9. jula, struja će povremeno biti iključena u pojedinim ulicama u drugom i trećem rejonu.

Takođe u utorak, od 9 do 9:30 sati bez struje će ostati deo Ulice Rade Mikalačkog u Bašaidu, od Svetozara Markovića do Milana Grujića. Istog dana, od 11 do 11:30 struje neće biti u sledećim ulicama u Banatskoj Topoli: Nikole Tesle, Vuka Karadžića i Petefija Šandora. 

JP „Toplana“:

Javno preduzeće „Toplana“ obaveštava građane da će zbog radova na rekonstrukciji vrelovodone mreže, Ulica Đoke Radaka, od Svetosavske do Nemanjine, biti zatvorena za saobraćaj do ponedeljka, 15. jula. 

Fondacija “Pikolo“ uručila zahvalnicu Gradu Kikindi:

Biciklistička humanitarna fondacija “Pikolo“ uručila je zahvalnicu Gradu Kikindi za gostoprimstvo i pomoć prilikom realizacije humanitarne akcije. Učesnici u akciji biciklima obilaze 35 gradova u Vojvodini, kako bi prikupili sredstva za pomoć onima kojima je neophodna. Zahvalnicu je u ime lokalne samouprave primio Miodrag Bulajić, član Gradskog veća.

Narodno pozorište:

Na repertoaru bioskopa u Narodnom pozorištu, večeras od 18 sati i 30 minuta biće akciona avantura „Spajdermen daleko od kuće“, dok će sa početkom u 21 čas biti prikazan horor „Anabel 3: Povratak kući“. Cena ulaznice iznosi 250 dinara, blagajna radi od 17 časova.

Kulturni centar Kikinda:

Kulturni centar Kikinda od 15. do 19. jula organizuje Letnju kuvarsku školu, namenjenu deci uzrasta od 7 do 12 godina. Učešće je besplatno, a prijavljivanje traje do 10. jula lično u Kulturnom centru, ili putem broja telefona: 422-544. Broj mesta je ograničen.

Kursna lista:
 
Dinar je danas neznatno promenio vrednost prema evru i zvanični srednji kurs iznosi 117,76 dinara za jedan evro, što je najjača vrednost domaće valute u ovoj godini, objavila je Narodna banka Srbije.

Vreme:

Danas delimično oblačno i umereno toplo. Najviša temperatura u Kikindi biće 28 stepeni.

Bioprognoza:

Biometeorološke prilike mogu izazvati pojačanje tegoba kod hroničnih bolesnika. Astmatičarima i osobama sa obolјenjima srca se savetuje opreznost. Moguće meteoropatske reakcije su bolovi u kostima i promenlјivo raspoloženje. Povećana koncentracija se preporučuje svim učesnicima u saobraćaju.

Projekat Gradski info realizuje se zahvaljujući sredstvima lokalne samouprave, odobrenim u okviru Konkursa za sufinansiranje projekata proizvodnje medijskih sadržaja iz oblasti javnog informisanja na teritoriji grada Kikinde u 2019. godini. 

Pratite nas FB
error: Content is protected !!