Gradski Info

INFO GRAD KIKINDA, 6. septembar

Danas je ponedeljak, 6. septembar

 

Hitna služba: 

Urgentne ekipe za hitnu medicinsku pomoć u toku jučerašnjeg dana intervenisale su 25 puta. Na poziv pacijenata obavljeno je  12 pregleda, dok je u ambulanti pomoć zatražilo 13 građana.

Radosne vesti:

U kikidnskom porodilištu u toku jučerašnjeg dana rođen je jedan dečak. 

Policijska uprava Kikinda:

Na teritoriji Severnobanatskog okruga za dane vikenda registrovano je osam saobraćajnih nezgoda, tri na teritoriji Kikinde, po dve u Čoki i Kanjiži i jedna u Senti. U pomenutim nezgodama jedno lice je poginulo, dve osobe su teže povređene, a tri lica su zadobila lake telesne povrede.

Sakupljanje krupnog otpada:

U okviru akcije sakupljanja kabastog otpada, koju organizuju kompanija FCC i Gradski sekretarijat za zaštitu životne sredine, kontejneri će od danas do četvrtka, 9. septembra biti na sledećim mestima u Iđošu: Ulica Žarka Zrenjanina (kod stadiona), Ulica Nikole Francuskog (kod mlina), ugao ulica Jovana Popovića i Koste Kljajića i Ulica Koste Kljajića (kod Draginog dućana). Danas i sutra otpad će se prikupljati na ovim mestima u Sajanu: Košut Lajoša brojevi 10 i 136 i Đure Đakovića brojevi 38 i 106. 

Akcija dobrovoljnog davanja krvi:

Akcija dobrovoljnog davanja krvi biće organizovana danas u prostorijama Crvenog krsta, u periodu od 8:30 do 13 časova. 

Isključenje struje:

Zbog planiranih radova na električnoj mreži danas od 9 do 10 sati bez struje će ostati potrošači u ovim ulicama u Kikindi: Ivana Milutinovića, od Pere Segedinca do Stevana Sremca, Stevana Sremca, od Ivana Milutinovića do Braće Arsenov, Braće Arsenov, od Stevana Sremca do izlaza za Banatsko Veliko Selo, Koste Krnića i Veselina Kljajina. 

U utorak, 7. septembra od 8 do 13 sati bez struje će biti polovina Banatskog Velikog Sela, od centra prema Nakovu, a u sredu, 8. septembra, takođe od 8 do 13 sati elektrčnu energiju neće imati celo selo Novi Kozarci.  

Autoprevoz:

JP „Autorpevoz Kikinda“ obaveštava putnike da od danas ponovo saobraća autobus koji iz našeg grada polazi u 10 časova, a iz Beograda se vraća u 13 i 30. 

Suzbijanje komaraca:

Sekretarijat za zaštitu životne sredine, poljoprivredu i ruralni razvoj obaveštava javnost da će danas, u periodu između 18 i 21 sat, biti izvršen tretman odraslih formi komaraca sa zemlje, na teritoriji Kikinde i okolnih naseljenih mesta. Sutra, 7. septembra, u ranim jutarnjim satima, biće izvršen tretman odraslih komaraca u centru grada. Preparat koji će biti korišćen toksičan je za pčele. Takođe danas i sutra planirani su tretmani larvi komaraca na kanalima, barama, kao i u podrumima stambenih i drugih objekata. Preparati koji će biti korišćeni u ovim tertmanima nisu otrovni za pčele. U slučaju nepovoljnih vremenskih prilika, biće određeni novi termini. 

Konkurs za najlepši izlog:

U susret najvećoj manifestaciji u našem gradu, „Danima ludaje“, lokalna samouprava je i ove godine raspisala konkurs za izbor najlepše uređenog izloga u Kikindi. Svi zainteresovani, koji žele da svojom kreativnošću ulepšaju naš grad pred manifestaciju „Dani ludaje“, mogu da se prijave još danas na broj 0230/426 300 ili putem mejla na: turizam@kikinda.org.rs. Komisija će pre početka manifestacije obići sve prijavljene izloge i izabrati najlepši. 

Rotari klub Kikinda raspisao Konkurs za studentske stipendije:

Kikindski Rotari klub otvorio je konkurs za dodelu stipendija za školsku 2021/22. godinu, studentima Univerziteta u Beogradu ili Novom Sadu, sa mestom prebivališta na teritoriji Кikinde. Uslovi su da je student upisao prvu godinu fakulteta i da je na budžetskom finansiranju, kao i to da je pokazao odličan uspeh u prethodnom školovanju ili odličan uspeh iz kompatibilnih predmeta.
Potrebno je dostaviti Molbu sa ličnim podacima, kraćom biografijom, mestom stanovanja, Uverenje o upisu na fakultet, naznaku mesta koje je kandidat zauzeo na rang listi i dokaz o prethodnom školovanju. Rotari klub Кikinda u skladu sa diskrecionim ovlašćenjima odabraće kandidate koji će dobijati mesečnu stipendiju. Molbe se dostavljaju (isključivo poštom) do 15. septembra 2021. godine na adresu: Rotari klub Кikinda, Ive Lole Ribara 39, 23300 Кikinda. Napomena: svu dokumentaciju dostavljati u fotokopijama.

Sport:

U utakmicama četvrtog kola Vojvođanske lige Istok, „Kozara“ je u Banatskom Velikom Selu igrala nerešeno 1:1 „Naftagasom“ iz Elemira, dok je kozaračka „Sloboda“ takođe remizirala sa „Slogom“ u Plandištu, rezultat je bio 2:2. Ruskoselska „Crvena zvezda“ pobedila je ekipu „Mladosti“ u Omoljici, rezultatom 1:0. 

U Srpskoj ligi Vojvodina OFK Kikinda je u 4. kolu izgubila na gostovanju u Šajkašu od „Borca“, rezultatom 1:0. 

Odbojkaši MOK “Kikinda“ na najbolji način započeli su takmičenje u Kupu Srbije na teritoriji Vojvodine. Kikinđani su u prvom kolu savladali ekipu “Hajduka“ u Kuli sa 3:0 u setovima.

Vreme:

Pretežno sunčano i toplo, maksimalno 27 stepeni.

Bioprognoza: 

Očekivana biometeorološka situacija može imati relativno povolјan uticaj na većinu hroničnih bolesnika. Osobe sa srčanim problemima mogu osetiti izvesne tegobe. Promenlјivo raspoloženje i poremećaj sna su moguće meteoropatske reakcije.

Pratite nas FB
error: Content is protected !!