Gradski Info

INFO GRAD KIKINDA, 3. septembar

Danas je petak, 3. septembar

 

Hitna služba: 

Urgentne ekipe za hitnu medicinsku pomoć u toku jučerašnjeg dana intervenisale su 35 puta. Na poziv pacijenata obavljeno je 20 pregleda, dok je u ambulanti pomoć zatražilo 15 građana.

Radosne vesti:

U kikidnskom porodilištu u toku jučerašnjeg dana rođena je jedna devojčica. 

Sakupljanje krupnog otpada:

U okviru akcije sakupljanja kabastog otpada, koju organizuju kompanija FCC i Gradski sekretarijat za zaštitu životne sredine, kontejneri će još danas biti postavljeni u Vincaidu, na ulazu u naselje iz pravca Kikinde i na izlazu iz naselja iz pravca Kikinde. 

Od danas 3. do ponedeljka, 6. septembra kontejneri će biti postavljeni na sledećim lokacijama u Iđošu: Ulica Svetosavska (kod Beograd kafane), Ulica Karađorđeva (kod stočne vage), Ulica Jaše Tomića (kod groblja) i Ulica Milivoja Omorca (kod pijace), a od ponedeljka, 6. do četvrtka, 9. septembra: Ulica Žarka Zrenjanina (kod stadiona), Ulica Nikole Francuskog (kod mlina), ugao ulica Jovana Popovića i Koste Kljajića i Ulica Koste Kljajića (kod Draginog dućana). 

Danas i sutra otpad će se prikupljati na ovim mestima u Sajanu: Ulica Adi Endre brojevi: 26, 71 i 132 i Ulica Vojvođanska br. 11, u subotu i nedelju: Ive Andrića broj 22, Ive Andrića broj 103, Saboova broj 42 i ugao Vetrenjače broj 4, u nedelju i ponedeljak, 5. i 6. septembra: Velika brojevi 88 i 118 i Petefi Šandora brojevi 18 i 86, a u ponedeljak i utorak, 6. i 7. septembra: Košut Lajoša brojevi 10 i 136 i Đure Đakovića brojevi 38 i 106. 

Akcija dobrovoljnog davanja krvi:

Akcija dobrovoljnog davanja krvi biće organizovana u ponedeljak, 6. septembra u prostorijama Crvenog krsta, u periodu od 8:30 do 13 časova. 

Isključenje struje:

Zbog planiranih radova na električnoj mreži danas od 10 do 11 bez struje će ostati Ulica Vodice u Kikindi, od 11:30 do 12:30: Ulica Braće Opsenice, Mali bedem i Braće Sredojev, od Stevana Sremca do kraja, a od 13 do 14 sati: Ulica Jovana Popovića, od Kralja Petra I do Dositejeve, i Dositejeva, od Jovana Popovića do Nikole Tesle. Istog dana, od 10 do 12 časova struje neće imati korisnici u Sajanu, u Ulici Ive Andrića, od Adi Endrea do kraja, i u Banatskom Velikom Selu: u Ulici Desanke Maksimović, od Zdravka Čelara prema Kikindi i u Ulici Branka Ćopića, od Desanke Maksimović do Pane Đukića.

U ponedeljak, 6. septembra, od 9 do 10 sati bez struje će ostati potrošači u ovim ulicama u Kikindi: Ivana Milutinovića, od Pere Segedinca do Stevana Sremca, Stevana Sremca, od Ivana Milutinovića do Braće Arsenov, Braće Arsenov, od Stevana Sremca do izlaza za Banatsko Veliko Selo, Koste Krnića i Veselina Kljajina. 

Autoprevoz:

JP „Autorpevoz Kikinda“ obaveštava putnike da će od ponedeljka, 6. septembra ponovo saobraćati autobus koji iz našeg grada polazi u 10 časova, a iz Beograda se vraća u 13 i 30. 

Raspisan Javni poziv za učešće fizičkih lica u sprovođenju mera energetske sanacije u domaćinstvima:

Lokalna samouprava raspisala je Javni poziv za učešće fizičkih lica u sprovođenju mera energetske sanacije u domaćinstvima na teritoriji grada Kikinde, za 2021. godinu. Poziv je otvoren do 17. septembra. Sve detaljnije informacije o uslovima konkursa i potrebnoj dokumentaciji možete pronaći na sajtu Grada

Konkurs za najlepši izlog:

U susret najvećoj manifestaciji u našem gradu, „Danima ludaje“, lokalna samouprava je i ove godine raspisala konkurs za izbor najlepše uređenog izloga u Kikindi. Rok za prijavljivanje je ponedeljak, 6. septembar. Svi zainteresovani, koji žele da svojom kreativnošću ulepšaju naš grad pred manifestaciju „Dani ludaje“, mogu da se prijave do ponedeljka, na broj 0230/426 300 ili putem mejla na: turizam@kikinda.org.rs. Komisija će pre početka manifestacije obići sve prijavljene izloge i izabrati najlepši. 

Rotari klub Kikinda raspisao Konkurs za studentske stipendije:

Kikindski Rotari klub otvorio je konkurs za dodelu stipendija za školsku 2021/22. godinu, studentima Univerziteta u Beogradu ili Novom Sadu, sa mestom prebivališta na teritoriji Кikinde. Uslovi su da je student upisao prvu godinu fakulteta i da je na budžetskom finansiranju, kao i to da je pokazao odličan uspeh u prethodnom školovanju ili odličan uspeh iz kompatibilnih predmeta.
Potrebno je dostaviti Molbu sa ličnim podacima, kraćom biografijom, mestom stanovanja, Uverenje o upisu na fakultet, naznaku mesta koje je kandidat zauzeo na rang listi i dokaz o prethodnom školovanju. Rotari klub Кikinda u skladu sa diskrecionim ovlašćenjima odabraće kandidate koji će dobijati mesečnu stipendiju. Molbe se dostavljaju (isključivo poštom) do 15. septembra 2021. godine na adresu: Rotari klub Кikinda, Ive Lole Ribara 39, 23300 Кikinda. Napomena: svu dokumentaciju dostavljati u fotokopijama.

Disko veče na Starom jezeru:

Još jedno disko veče na Starom jezeru, na mestu nekadašnje popularne diskoteke „Delfin“, biće održano u subotu, 4. septembra. Početak je u 21 sat, ulaz se neće naplaćivati. 

Kikinda na takmičenju Srbija u ritmu Evrope:

U nedelju, 5. septembra na Prvoj Srpskoj televizji od 13 sati biće uživo emitovano muzičko takmičenje za decu i mlade „Srbija u ritmu Evrope“. Nadmetaće se predstavnici 24 grada i opštine iz Srbije, a Kikinđani Milana Rajkov, Ena Šošić, Minja Krstić i Andrej Salkai će predstavljati Norvešku. Pobednik takmičenja određuje se sabiranjem SMS glasova i glasova žirija gradova učesnika. SMS glasanje je u toku, na zvaničnoj Fejsbuk stranici „Srbija u ritmu Evrope“ se svakog dana objavljuju imena 10 gradova i opštna koji vode po broju glasova. Za Kikindu možete glasati tako što upišete pesma 18 i pošaljete na 1557, cena poruke sa PDV-om je oko 82 dinara.  

Dečje pozorište „Lane“:

Na repertoaru Dečjeg pozorišta „Lane“ u nedelju, 5. septembra biće predstava „Bilo dvaput u jednom kraljevstvu“, koja će biti izvedena u terminima od 17 i 19 sati. 

Sport:

U utakmicama četvrtog kola Vojvođanske lige Istok, „Kozara“ u subotu u Banatskom Velikom Selu dočekuje „Naftagas“ iz Elemira, kozaračka „Sloboda“ će takođe sutra u Plandištu igrati protiv „Sloge“, dok će ruskoselska „Crvena zvezda“ u nedelju na svom stadionu igrati protiv „Mladosti“ iz Omoljice. U Srpskoj ligi Vojvodina „OFK Kikinda“ će u nedelju igrati u Šajkašu protiv „Borca“. 

Vreme:

Malo do umereno oblačno sa temperaturom do 25 stepeni. 

Bioprognoza: 

Biometeorološke prilike će i dalјe imati relativno povolјan uticaj na hronično obolele i osetlјive osobe. Blagi oprez se savetuje osobama sa srčanim tegobama. Meteoropatske reakcije su moguće u blažoj formi u vidu glavobolјe i poremećaja sna.

Pratite nas FB
error: Content is protected !!