Gradski Info

INFO GRAD KIKINDA, 27. oktobar

Danas je subota, 27. oktobar

Srpska pravoslavna crkva i vernici obeležavaju Svetu Petku.

Hitna služba:

Urgentne ekipe za hitnu medicinsku pomoć Kikinda u toku jučerašnjeg dana intervenisale su 43 puta, 24 intervencije je bilo na poziv pacijenata, dok je u ambulanti obavljeno 19 pregleda. 

Jesenja akcija sakupljanja kabastog otpada:

U okviru jesenje akcije sakupljanja kabastog otpada, koju organizuju kompanija FCC doo Kikinda i Sekretarijat za zaštitu životne sredine, poljoprivredu i ruralni razvoj, kontejneri za prikupljanje krupnog otpada biće postavljeni u Iđošu do srede, 31. oktobra.

Internacionalni festival „Ta se pesma ljubav zove“ :

Sinoć je u Narodnom pozorištu u Kikindi održan deveti po redu interancionalni festival muzike za decu „Ta se pesma ljubav zove“. U okviru takmičarskog dela nastupilo je devetnaestoro solista, a Gran pri festivala osvojio je jedanaestogodišnji Danilo Milosavljević iz Banje Luke.

Narodni muzej:

Izložba posvećena Mihailu Petroviću Alasu, povodom sto pedesete godišnjice njegovog rođenja biće otvorena danas u galeriji Narodnog muzeja u Kikindi. Posetioci će postavku moći da pogledaju do 7. novembra.

Narodno pozorište:

Mjuzikl „Kauboji“ biće izveden na sceni Narodnog pozorišta u Kikindi večeras sa početkom u 20 časova.

Besplatni preventivni pregledi:

U okviru akcije besplatnih preventivnih pregleda Kikinđani će u nedelju, 28. oktobra u Opštoj bolnici moći da obave ultrazvučni pregled abdomena, mamografski pregled i laboratorijske analize masnoća u krvi. Pregledi će se obavljati u periodu od 8 do 16 časova. 

Dečje pozorište „Lane“:

Predstava za decu i odrasle „Zdravko Prlajvko“ biće izvedena na sceni Dečjeg pozorišta „Lane“ u nedelju, 28. oktobra, u 17 časova. Premijera „Zunzarine palate“, koja je bila zakazana za ovu nedelju iz tehničkih razloga je odložena za naredni mesec. 

Promocija knjige o Milunki Savić u nedelju u Hramu Svetih Kozme i Damjana:

Gradski odbor Udruženja Kraljevina Srbija u nedelju, 28. oktobra organizuje predstavljanje knjige „Milunka Savić, ordenje i ožiljci“, autora Milana Bogojevića. Promocija će biti održana u Hramu Svetih Kozme i Damjana sa početkom u 18 časova. 

Narodna biblioteka: 

Povodom Dana biblioteke Narodna biblioteka “Jovan Popović” raspisala je Literarni i Likovni konkurs. Literarni konkurs za učenike osnovnih i srednjih škola otvoren je do 11. novembra, dok je likovni konkurs, namenjen deci uzrasta do 7 godina, otvoren do 12. novembra.

ŽAK u nedelju dočekuje „Mladost“ iz Omoljice:

U okviru 11. kola Vojvođanske lige „Istok“ kikindski ŽAK u nedelju, 28. oktobra na stadionu Vašarište dočekuje „Mladost“ iz Omoljice. Početak utakmice je u 14 časova. 

Vreme:

Danas toplo za ovo doba godine uz pojačan vetar južnih pravaca. Maksimalna temperatura 25 stepeni.

Pratite nas FB
error: Content is protected !!