Gradski Info

INFO GRAD KIKINDA, 27. mart

Danas je utorak, 27. mart

 

Radosne vesti:

U toku jučerašnjeg dana na porođajnom odeljenju u Opštoj bolnici u Kikindi obavljena su dva porođaja, rođene su 2 devojčice.

Hitna služba:

Urgentne ekipe za hitnu medicinsku pomoć Kikinda u toku jučerašnjeg dana intervenisale su 34  puta, od čega je 23  intervencija bilo na poziv pacijenata, dok je u ambulanti obavljeno 11 pregleda.

 

Policijska Uprava kikinda:

Na teritoriji Severnobanatskog okruga u toku jučerašnjeg dana zabeležena je jedna saobraćajna nezgoda u Kanjiži, sa pričinjenom materijalnom štetom.

Kursna lista:

Dinar je ponovo oslabio prema evru za 0,1 odsto u odnosu na juče i zvanični srednji kurs iznosi 118,6242 dinara za evro, objavila je Narodna banka Srbije.

Nacionalna služba za zapošljavanje:

Nacionalna služba za zapošljavanje Filijala Kikinda obaveštava građane da će se Sajam zapošljavanja održati u četvrtak, 29. marta u sportskoj sali „Partizan“. Početak je u 11 časova.

Upis u vrtiće:

PU „Dragoljub Udicki“ u Kikindi obaveštava roditelje i staratelje dece predškolskog uzrasta da će upis u školskoj 2018/2019. godini početi 2. aprila.

Isključenje struje:

Zbog planiranih radova na orezivanju rastinja u sredu, 28. marta u periodu od 8 do 15 časova bez struje će povremeno ostajati korsinici u Nakovu, Banatskom velikom Selu, Novim Kozarcima i Ruskom Selu.

Na tehnički pod kamerama

Jedna od novina u Zakonu o bezbednosti saobraćaja na putevima jeste i uvođenje obaveznog video-nadzora na tehničkim pregledima. To će se daljinski pratiti iz Ministarstva unutrašnjih poslova. Utvrđeno je kako je u ranijem periodu bilo mnogo manipulacija sa tehničkim pregledima. Naime, vozači uopšte nisu dovozili svoja vozila, a dobijali su potvrde o urađenom tehničkom pregledu, pa je ova mera uvedena kako bi se sa time izašlo na kraj.

Centar lepih veština

Povodom Svetskog dana knjige, koji se obeležava 23. aprila, Centar lepih veština iz Kikinde raspisao je konkurs za najbolju pesmu ili najbolji prozni tekst. Tema konkursa je „Ko u čuda veruje, čuda stvara“, a pravo učešća imaju učenici osnovnih i srednjih škola.

Pogodnosti za poljoprivrednžu i turizam:

Razvojni fond Vojvodine 2018. godinu započeo je sa nizom raspisanih konkursa, a veliku pažnju privukle su dve nove dugoročne kreditne linije, koje su namenjene za investicije u poljoprivredi i razvoju turizma.

Kako bi se privredni potencijali Vojvodine još više razvili, RFV već nudi povoljne kreditne linije za privredu i poljoprivredu.

Novine :

Ministarstvo odbrane razmatra promenu izgleda za pripadnike VS. Komplet će biti proširen „polo“ majicama, jaknama i novim rančevima

Vreme:

Tokom nedelje očekuje sve toplije vreme, više kiše i oblaka očekuje se od četvrtka.

Bioprognoza:

Očekivane biometeorološke prilike nepovolјno će uticati na hronične bolesnike i osetlјive osobe. Moguće su meteoropatske reakcije u vidu razdražlјivosti, kao i bolova u mišićima i zglobovima. Svim učesnicima u saobraćaju se preporučuje se povećana koncentracija.

Pratite nas FB