Gradski Info

INFO GRAD KIKINDA, 22. april

Danas je ponedeljak, 22. april

Dan planete Zemlje:

Širom sveta danas se obeležava Dan planete Zemlje, sa ciljem povećanja svesti lјudi o ugroženosti životne sredine. 

Hitna služba:

Urgentne ekipe za hitnu medicinsku pomoć Kikinda u toku jučerašnjeg dana intervenisale su 30 puta, 13 intervencija bilo je na poziv pacijenata u gradu, 7 u okolnim selima, dok je u ambulanti obavljeno  10 pregleda. 

Policijska uprava:

U toku proteklog vikenda na teritoriji Severnobanatskog okruga registrovano je sedam saobraćajnih nezgoda, četiri u Senti, dve u Kikindi i jedna u Kanjiži. U pomenutim nezgodama jedno lice je poginulo, dva lica zadobila su teške telesne povrede, a jedno lice zadobilo je lake telesne povrede. Registrovana su i tri požara, dva u Senti i jedan u Kanjiži, sa pričinjenom materijalnom štetom.  

Radosne vesti iz porodilišta:

Na Ginekološko-porođajnom odeljenju Opšte bolnice u Kikindi u toku jučerašnjeg dana rođene su dve bebe, devojčica i dečak.  

Isključenje struje:

Zbog planiranih radova u okviru godišnjeg remonta u utorak, 23. aprila u periodu od 8:30 do 12:30 sati bez struje će ostati celo selo Novi Kozarci, celo Rusko Selo, deo Banatskog Velikog Sela, od centra prema Novim Kozarcima, i ceo Banat sa upravom. 

Prolećna akcija sakupljanja kabastog otpada: 

U okviru prolećne akcije sakupljanja krupnog otpada u seoskim mesnim zajednicama, kontejneri će do ponedeljka, 29. aprila biti postavljenii u Ruskom Selu. Od danas do srede, 24. aprila kontejneri će se nalaziti na uglovima sledećih ulica: Stevice Jovanovića i Žarka Zrenjanina, Solunskih dobrovoljaca i Žarka Zrenjanina, Braće Domazet i Njegoševe, i u Ulici Braće Opsenice (kod Veterinarske stanice). 

U gradskoj zoni, kontejneri će još danas biti postavljeni u ulicama: Braće Opsenice, Braće Sredojev, Vašarište i Miloša Velikog (kod Žakovog stadiona). U utorak, i sredu 5 kontejnera nalaziće se u Ulici Miloša Velikog, od Stevana Sremca do Uglješe Terzina, a jedan kontejner biće postavljen u Ulici Save Tekelije. 

Savetovalište u Apoteci Cvejić:

Dva puta mesečno, 10. i 25. u periodu od 9 do 12 sati, u Apoteci „Cvejić“ na adresi Trg srpskih dobrovoljaca broj 36, biće otvoreno savetovalište o dijabetesu i povišenom krvnom pritisku. 

Narodno pozorište:

Komedija „Izbiračica“, rađena po tekstu Koste Trifkovića, biće izvedena na sceni Narodnog poozorišta u Kikindi sutra, 23. aprila, sa početkom u 20 sati.

Sport:

Proteklog vikenda u hali Sportskog centra „Jezero“ održan je Međunarodni džudo kup „Kikinda 2019“ i Memorijal „Dragan Ciganović Ciga“. Ovaj sportski događaj, koji je organizovao Džudo klub „Partizan“, okupio je više od 500 takmičara iz Bugarske, Rumunije, Mađarske, Makedonije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Slovenije, Crne Gore, Poljske, Ukrajine i Srbije. Od danas do srede Kikinda  je domaćin i međunarodnog kampa, u kojem učestvuje više od 300 džudista svih uzrasnih kategorija.

Vreme:

Danas sunčano i toplo, tokom noći doći će do naoblačenja sa kišom. Najviša temperatura u Kikindi biće 23 stepena. 

 

Pratite nas FB
error: Content is protected !!