Gradski Info

INFO GRAD KIKINDA, 20. januar

Danas je ponedeljak, 20. januar

Srpska pravoslavna crkva i vernici danas slave Svetog Jovana Krstitelja, praznik posvećen svetitelju i proroku koji je krstio Isusa Hrista na reci Jordanu. 

Hitna služba:

Urgentne ekipe za hitnu medicinsku pomoć Kikinda u toku jučerašnjeg dana intervenisale su 39 puta,  26 intervenicija bilo je na poziv pacijenata, dok je u ambulanti obavljeno 13 pregleda.  

Policijska uprava:

Na teritoriji Severnobanatskog okruga u toku proteklog vikenda registrovane su tri saobraćajne nezgode na području Kikinde u kojima su tri lica lakše povređena. Zabeležen je i jedan požar u Senti sa pričinjenom materijalnom štetom.

Plivanje za bogojavljenski krst:

Tradicionlano plivanje za časni krst održano je juče, na Bogojavljenje, u Novim Kozarcima i u Kikindi. Na jezeru Strelište, prvi do časnog krsta doplivao je dvadesetjednogodišnji Kozarčanin Drago Marković, dok je na Starom jezeru u našem gradu najbrži bio Matija Ratko.

Isplata socijalnih davanja:

Osnovna invalidska primanja vojnih invalida i korisnika porodične invalidnine za decembar mesec, biće isplaćena danas. U utorak, 21. januara, biće isplaćeni dodatak za negu i pomoć drugog lica, novčana socijalna pomoć, posebna novčana naknada (pravo po Zakonu o socijalnoj zaštiti), novčana naknada za rad hranitelja i naknada za izdržavanje korisnika na porodičnom smeštaju, kao i dečji i roditeljski dodatak.

Prijavljivanje za upis pravaka u izabranu školu do 1. februara:

Na osnovu Zakona o osnovama sistema obrazovanja i vaspitanja, Gradska uprava Kikinda obaveštava roditelje dece rođene u periodu od 1. marta 2013. do 28. februara 2014. godine, da mogu izabrati osnovnu školu u koju će upisati dete, podnošenjem zahteva izabranoj školi, najkasnije do 1. februara 2020. 

Uvođenje u vojnu evidenciju:

Na osnovu Zakona o vojnoj, radnoj i materijalnoj obavezi Ministarstvo odbrane Republike Srbije poziva lica muškog pola rođena 2002. godine da ispune svoju zakonsku obavezu i uvedu se u vojnu evidenciju. Obavezi uvođenja u vojnu eviudenciju podležu i lica muškog pola starijih godišta, rođena u periodu od 1992. do 2001, koja iz bilo kojih razloga nisu uvedena u evidenciju vojnih obveznika. Uvođenje u evidenciju može se izvršiti u nadležnom Centru Ministartsva odbrane za lokalnu samoupravu ili opštinskoj kancelariji, a prema mestu prebivališta, nakasnije do 28. februara 2020. godine. U Kikindi se uvođenje u evidenciju može izvršiti svakog radnog dana, u periodu od 9 do 13 časova. 

Kulturni centar Kikinda:

Naučnopopularno predavanje „Kikinda se vraća na Mlečni put“ i promocija Priručnika o svetlosnom zagađenju biće održani u četvrtak, 23. januara u Kulturnom centru, sa početkom u 18 sati i 30 minuta. Događaj organizuje NVO „Carpe Noctem“, a ulaz je slobodan.  

Kursna lista:

Dinar je danas neznatno promenio vrednost prema evru, i zvanični srednji kurs iznosi 117,55 dinara za jedan evro, objavila je Narodna banka Srbije.

Sport:

Memorijalni turnir u malom fudbalu „Branislav Gecić Geca“, koji će biti održan u hali Sportskog centra „Jezero“, počinje sutra u 17 časova. Nredne dve sedmice 16 ekipa boriće se za glavnu nagradu od 250 000 dinara. Cena ulaznice iznosi 50 dinara, a gledaoce očekuju nagrade koje su obezbedili prijatelji turnira. 

Vreme:

Promenljivo oblačno i suvo, maksimalno 4 stepena u Kikindi.

Bioprognoza:

Biometeorološka situacija može biti nešto povolјnija za hronično obolele i osetlјive osobe. Izvestan oprez se savetuje cerebrovaskularnim bolesnicima i astmatičarima, naročito u jutarnjim satima. Moguće su glavobolјa i nesanica. Preporučuje se adekvatno odevanje i umerena fizička aktivnost.

Pratite nas FB
error: Content is protected !!