Gradski Info

INFO GRAD KIKINDA, 20. avgust

Danas je utorak, 20. avgust

Hitna služba:

Urgentne ekipe za hitnu medicinsku pomoć Kikinda u toku jučerašnjeg dana intervenisale su 45 puta, 33 intervencije bilo je na poziv pacijenata, dok je u ambulanti obavljeno 12 pregleda. 

Policijska uprava:

Na teritoriji Severnobanatskog okruga u toku jučerašnjeg dana registrovano je tri saobraćajne nezgode, dve na području Kikinde i jedna u Novom Kneževcu. U pomenutim nezgodama pričinjena je materijalna šteta. 

Radosna vest:

U toku jučerašnjeg dana u kikindskom porodilištu rođeni su devojčica i dečak.

Isključenje struje: 

Zbog planiranih radova na električnoj mreži danas od 9 do 13 sati bez struje će ostati Iđoški drum, od Stankićevog salaša prema Iđošu. 

Besplatne predstave za decu od ponedeljka do petka u dvorištu KCK:

Večeras će u dvorištu Kulturnog centra biti izvedena predstava Dečjeg pozorišta „Lane“ pod nazivom „Pobuna bajki“. Početak je u 19 sati, ulaz je besplatan. 

„Izađi mi na teglu“ četvrti put u Kikindi:

Takmičenje u kuvanju ajvara „Izađi mi na teglu“ biće održano na gradskom trgu u sredu, 4. septembra. Prijavljivanje ekipa traje do 28. avgusta, u kancelariji 88 u Gradskoj upravi, Stefanu Kresoji, kontakt telefon je: 0230/410-127. 

Predavanje o tradicionalnoj kineskoj medicini:

Udruženje „Zdravlje na dlanu“, u saradnji sa prof. dr Zoranom Jeličićem iz Toronta,  u četvrtak, 22. avgusta u dvorištu Narodne biblioteke „Jovan Popović“ organizuje interaktivnu tribinu „Kineska tradicionalna medicina i stres“. Početak je u 18 časova, ulaz je slobodan. 

Letnji bioskop:

U okviru letnjeg bioskopa u dvorištu Biblioteke u četvrtak, 22. avgusta biće prikazana krimi komedija „Starac sa revolverom“, sa Robertom Redfordom i Sisi Spejsik u glavnim ulogama. Početak je u 21 sat, ulaz je slobodan.

Kursna lista:

Dinar je danas neznatno promenio vrednost prema evru i zvanični srednji kurs iznosi 117,79 dinara za jedan evro, objavila je Narodna banka Srbije.

Vreme:
 
Danas sunčano, mirno bez vetra i vrlo toplo. Najviša temperatura u Kikindi biće 36 stepeni. 
 
Bioprognoza:
 
Hronični bolesnici i osetlјive osobe mogu osećati tegobe usled uticaja vremena, pa im se preporučuje pridržavanje saveta lekara, ograničenje fizičkih napora i izbegavanje dužeg izlaganja toploti, naročito u najtoplijem delu dana. Mogući su zamaranje, vrtoglavica i nervoza. Savetuje se i adekvatna zaštita od UV zračenja.

Projekat Gradski info realizuje se zahvaljujući sredstvima lokalne samouprave, odobrenim u okviru Konkursa za sufinansiranje projekata proizvodnje medijskih sadržaja iz oblasti javnog informisanja na teritoriji grada Kikinde u 2019. godini.

Pratite nas FB
error: Content is protected !!