Gradski Info

INFO GRAD KIKINDA, 17. jul

Danas je sreda, 17. jul

Hitna služba:

Urgentne ekipe za hitnu medicinsku pomoć Kikinda u toku jučerašnjeg dana intervenisale su 25 puta,15 intervencija bilo je na poziv pacijenata, dok je u ambulanti obavljeno 10 pregleda. 

Policijska uprava:

Na teritoriji Severnobanatskog u toku jučerašnjeg dana registrovano je  sedam saobraćajnih nezgoda. Tri nezgode registrovane su u Kikindi, dve u Adi, jedna u Čoki i jedna u Senti.U pomenutim nezgodama tri lica su lakše povređena .

Radovi na renoviranju obrazovnih ustanova:

U kikindskom vrtiću „Plavi čuperak“ u toku su radovi na zameni kompletne infrastrukture objekta. Za radove je iz gradskog budžeta izdvojeno oko 14 miliona dinara. Radi se i u Osnovnoj školi „Jovan Popović“, gde je u toku rekonstrukcija fasade. Sredstva za sanaciju, u iznosu od 2,3 miliona dinara, takođe je izdvojila lokalna samouprava. 

Poljoprivredna stručna služba Kikinda: 

Poljoprivredna stručna služba Kikinda obaveštava stočare i pčelare da je objavljen Javni poziv za podnošenje zahteva za podsticaje za nabavku mašina koje se koriste u stočarskoj proizvodnji, kao i opreme za pčelarstvo koja je nabavljena u 2019. godini, odnosno koja će biti nabavljena do momenta podnošenja zahteva. Zahtevi se podnose do 30. avgusta. Iznos podsticaja je 50 posto od vrednosti investicije, bez PDV-a . Svi zainteresovani mogu se javiti u Poljoprivrednu stručnu službu, savetodavcu Mirjani Tomić, za detaljnije informacije i pomoć oko podnošenja zahteva.

Letnji bioskop:

U okviru letnjeg bioskopa u bašti Narodne biblioteke „Jovan Popović“ u četvrtak, 18. jula biće prikazana norveška drama „Uteja: 22. jul“. Film je zasnovan na istinitoj priči, i prati osamnaestodogišnju Kaju i njene prijatelje koji su se zatekli u žarištu terorističkog napada u Norveškoj 2011. godine. Početak je u 21 sat, ulaz je slobodan. 

TerraViva Art Fest: 

Festival „Terra Viva“, prateći program 38. Internacionalnog simpozijuma vajara, biće održan u petak, 19. i u subotu, 20. jula, na prostoru Ateljea „Terra“, na adresi Danila Kosića bb. Početak je u 21 sat, ulaz je slobodan. 

Sova fest:

Festival urbanog zvuka pod nazivom „Sova fest“, biće održan u petak, 19. i u subotu 20. jula u dvorištu Kulturnog centra u Kikindi. Događaj organizuje Kancelarija za mlade, povodom obeležavanja desetog rođendana. U okviru dvodnevnog festivala nastupiće više od 10 izvođača. Početak programa obe večeri je u 22 sata, ulaz se neće naplaćivati. Festival je humanitarnog karaktera, na ulazu će biti postavljena kutija za prikupljanje sredstava za opremanje Ustanove za pružanje usluga socijalne zaštite „Naša kuća“.

Kursna lista:
 
Dinar ima novu rekordnu vrednost prema evru u ovoj godini i zvanični srednji kurs iznosi 117,7191 dinara za evro, objavila je Narodna banka Srbije.
 
Vreme:
 
Danas pretežno vedro i malo toplije. Maksimalna tempertaura u Kikindi biće 28 stepeni. 
 
Bioprognoza:
 
Očekivana biometeorološka situacija će doprineti smanjenju tegoba kod većine hroničnično obolelih i osetlјivih osoba. Izvestan oprez se savetuje srčanim bolesnicima. Preporučuju se adekvatne mere zaštite od UV zračenja.
 

Projekat Gradski info realizuje se zahvaljujući sredstvima lokalne samouprave, odobrenim u okviru Konkursa za sufinansiranje projekata proizvodnje medijskih sadržaja iz oblasti javnog informisanja na teritoriji grada Kikinde u 2019. godini.

Pratite nas FB
error: Content is protected !!