Gradski Info

INFO GRAD KIKINDA, 16. jul

Danas je utorak, 16. jul

Radosna vest:

Na Ginekološko-porođajnom odeljenju Opšte bolnice u Kikindi u toku jučerašnjeg dana rođen je jedan dečak.

Policijska uprava:

Na teritoriji Severnobanatskog okruga u toku jučerašnjeg dana registrovane su dve  saobraćajne nezgode. Jedna nezgoda registrovana je u Čoki, a druga u Senti. U pomenutim nezgodama jedno lice je zadobilo lakše a jedno teže telesne povrede.

Akcija dobrovoljnog davanja krvi:

Na akciju dobrovoljnog davanja krvi, koju su juče organizovali Crveni krst Kikinda i Zavod za transfuziju krvi Vojvodine, došlo je 88 potencijalnih davalaca. Krv je dalo njih 79, dok devetoro to nije moglo iz medicinskih razloga. Sledeća akcija biće održana u sredu, 31. jula. 

Letnji bioskop:

U okviru letnjeg bioskopa u bašti Narodne biblioteke „Jovan Popović“ u četvrtak, 18. jula biće prikazana norveška drama „Uteja: 22. jul“. Početak je u 21 sat, ulaz je slobodan. 

TerraViva Art Fest: 

Festival „Terra Viva“, prateći program 38. Internacionalnog simpozijuma vajara, biće održan u petak, 19. i u subotu, 20. jula, na prostoru Ateljea „Terra“, na adresi Danila Kosića bb. Početak je u 21 sat, ulaz je slobodan.

Kursna lista:
Zvanični srednji kurs dinara danas iznosi 117,7330 dinara za evro, što je nova rekordna vrednost srpske valute prema novčanoj jedinici evrozone u ovoj godini i neznatna promena u odnosu na juče, objavila je Narodna banka Srbije.
 
Vreme:
 
Danas pretežno sunčano i umereno toplo. Najviša temperatura u Kikidni biće 27 stepeni. 
 
Bioprognoza:
 
Biometeorološke prilike relativno su nepovoljne za većinu hronočno obolelih. Oprez se savetuje srčanim i cerebrovaskularnim bolesnicima. Moguće su meteoropatske reakcije u vidu pospanosti i razdražlјivosti.

Projekat Gradski info realizuje se zahvaljujući sredstvima lokalne samouprave, odobrenim u okviru Konkursa za sufinansiranje projekata proizvodnje medijskih sadržaja iz oblasti javnog informisanja na teritoriji grada Kikinde u 2019. godini.

Pratite nas FB
error: Content is protected !!