Gradski Info

INFO GRAD KIKINDA, 13. jun

Danas je četvrtak, 13. jun

Hitna služba:

Urgentne ekipe za hitnu medicinsku pomoć Kikinda u toku jučerašnjeg dana intervenisale su 44 puta, 28 intervencija bilo je na poziv pacijenata, dok je u ambulanti obavljeno 16 pregleda. 

Radosne vesti:

U toku jučerašnjeg dana na Porođajnom odeljenju Opšte bolnice u Kikindi rođena su dva dečaka. 

Isključenje struje:

Zbog planiranih radova na električnoj mreži dnaas od 8 do 13 sati bez struje će ostati sledeće ulice u Ruskom Selu: polovina Mladena Stojanovića, do Vojvode Knićanina, polovina Petefi Šandora, do Ulice Vojvode Knićanina, polovina Feješ Klare, do Vojvode Knićanina, polovina Đure Jakšića do Vojvode Knićanina, Vojvode Knićanina, Dože Đerđa i Kiš Ferenca. 

Prolećna akcija sakupljanja kabastog otpada:

U okviru prolećne akcije sakupljanja kabastog otpada danas i sutra 3 kontejnera biće postavljena u Ulici Save Lipovanova, 1 u Kraljevića Marka, od Žarka Zrenjanina do Dimitrija Tucovića, i 2 u Kumanovskoj ulici, od Žarka Zrenjanina do Dimitrija Tucovića. 

Isplata posebne novčane naknade: 

Nacionalna služba za zapošljavanje obaveštava javnost da će danas biti isplaćena posebna novčana naknada za maj mesec tekuće godine.

Radovi na graničnom prelazu Nakovo – Lunga i biciklističkoj stazi:

U okviru prve faze prekograničnog projekta „Unapređenje povezanosti Banata“, koja će biti završena u avgustu, biće izgrađena biciklistička staza od Kikinde do graničnog prelaza, a lokalna samouprava će svojim sredstvima omogućiti da se granični prelaz Nakovo – Lunga opremi. Projekat „Unapređenje povezanosti Banata“ ima izuzetan strateški, privredni i društveni značaj za naš grad, kao i za ceo severni Banat. Lokalna samouprava uložiće nešto više od 87 i po miliona dinara za izgradnju nedostajućih sadržaja na graničnom prelazu Nakovo – Lunga. 

Visok rizik od pojave afričke kuge svinja u Srbiji:

 Veterinarska stanica Kikinda obaveštava uzgajivače svinja da je, usled povećanog rizika od pojave afričke kuge u našoj zemlji, a posebno u naseljenim mestima pogranične zone sa Rumunijom, potrebno na gazdinstvima sprovesti biosigurnosne mere. Mole se uzgajivači svinja da ozbiljno shvate situaciju u kojoj se nalaze gazdinstva na teritoriji našeg grada, jer će u slučaju atipične kuge svinja nadležne službe sprovoditi radikalne mere prilikom suzbijanja bolesti, s obzirom na to da se virus najčešće prenosi i širi putem hrane – navodi se u saopštenju Veterinarske stanice Kikinda. 

Raspisan konkurs za dodelu podsticaja za razvoj preduzetništva: 

Gradsko veće Kikinde i ove godine raspisalo je Javni konkurs za dodelu podsticaja za razvoj preduzetništva, mikro, malih i srednjih preduzeća do 100 zaposlenih, na teritoriji našeg grada. Lokalna samouprava za ovu namenu opredelila je dva miliona dinara, a konkurs je otvoren do 28. juna. 

Tretmani suzbijanja komaraca:

Sekretarijat za zaštitu životne sredine, poljoprivredu i ruralni razvoj obaveštava građane da će tretmani suzbijanja komaraca na teritoriji našeg grada biti izvršeni danas i sutra, 14. juna. Danas u podne biće izvršen larvicidni tretman sa zemlje, na kanalima i barama, preparatima koji nisu toksični za pčele, a  između 18 i 21 sat biće tretirane sa zemlje odrasle forme komaraca u svim naseljenim mestima. Preparat koji će biti korišten otrovan je za pčele i njegovo dejstvo traje tri dana. U petak u ranim jutarnjim satima, od 6 časova, biće izvršen tretman suzbijanja odraslih formi komaraca u centru Kikinde, preparatom koji je toksičan za pčele. 

„Raspust za sve“:

Lokalna samouprava u petak, 14. i u subotu, 15. juna na gradskom trgu organizuje program pod nazivom „Raspust za sve“, namenjen školarcima. U petak sa početkom u 16:30 biće održan ples đaka osmaka „Plešimo zajedno“. Od 17 sati poznata jutjuberka Ana Lazarević Anna će se, u okviru zabavnog programa, družiti sa mladim Kikinđanima, a sa početkom u 19 sati koncert će održati popoluarna pevačica Sara Jo.

U subotu u 15 časova biće organizovano druženje sa Aleksandrom Vesićem i Nemanjom Blažićem Trikijem, a nakon toga biće održan „Veseli basket“. Sa početkom u 19 časova nastupiće pobednik Pinkovih zvezdica, Ljubomir Stanković. 

SC „Jezero“:

Kupališna sezona na otvorenim bazenim SC „Jezero“ počinje u subotu, 15. juna, a ulaz tog i narednog dana biće besplatan. Karta za pojedinačne ulaske ostaje nepromenjena i iznosiće 200 dinara za odrasle, a 150 dinara za decu od 5 do 15 godina. Mališani do 5 godina ne plaćaju ulaz. Deca sa posebnim potrebama takođe imaju besplatan ulazak, ali uz obaveznu pratnju roditelja ili neke druge odrasle osobe.

Besplatne pripreme za Malu maturu: 

Poslednji set besplatne pripremne nastave za polaganje Male mature, koju organizuje Kancelarija za mlade, biće održan u subotu 15. juna u Kulturnom centru. Od 10 do 11:10 biće održan dvočas Fizike, od 11:30 do 12:40 dvočas Matematike, a od 13 do 14:10 Hemije. Osmaci će završni ispit polagati 17, 18. i 19. juna. 

Narodna biblioteka „Jovan Popović“:

Knjiga „Vojvodina – hronike i legende“ autora Zorana Kneževa, biće predstavljena u Narodnoj biblioteci „Jovan Popović“ danas sa početkom u 18 časova. Projekcijom francuske drame „Torba puna sećanja“ večeras u 21 sat, biće otvorena sezona letnjeg bioskopa u bašti Biblioteke. Ulaz je slobodan.

Narodni muzej:

Narodni muzej u Kikindi ovog leta po deveti put organizuje letnji kamp pod nazivom „Od krpenjače do kompjutera“, koji će biti održan od 18. do 29. juna. Kamp je namenjen deci uzrasta od 7 do 12 godina, a prijavljivanje traje do petka, 14. juna. Telefoni za informacije i prijavljivanje: 422 500 ili 421 239. 

Kursna lista:

Zvanični srednji kurs danas je 118,04 dinara za jedan evro, što je neznatna promena u odnosu na juče, objavila je Narodna banka Srbije.

Vreme:

Danas će tokom celog dana biti vedro i toplo, duvaće slab jugoistočni vetar. Najviša temperatura u kikindi biće 33 stepena. 

Bioprognoza:

Biometeorološka situacija može izazvati tegobe kod većine hronično obolelih. Oprez se savetuje astmatičarima i nervno labilnim bolesnicima. Kod osetlјivih osoba su mogući reumatski bolovi i smanjenje radne sposobnosti. Preporučuje se primena adekvatne zaštite od UV zračenja.

Projekat Gradski info realizuje se zahvaljujući sredstvima lokalne samouprave, odobrenim u okviru Konkursa za sufinansiranje projekata proizvodnje medijskih sadržaja iz oblasti javnog informisanja na teritoriji grada Kikinde u 2019. godin

Pratite nas FB