Gradski Info

INFO GRAD KIKINDA, 12. septembar

Danas je četvrtak, 12. septembar

Hitna služba:

Urgentne ekipe za hitnu medicinsku pomoć Kikinda u toku jučerašnjeg dana intervenisale su 32 puta, 15 intervencija bilo je na poziv pacijenata, dok je u ambulanti obavljeno 17 pregleda. 

Radosne vesti:

U toku jučerašnjeg dana u Kikindi su rođeni devojčica i dečak.

Policijska uprava Kikinda:

Na teritoriji Severnobanatskog okruga u toku jučerašnjeg dana registrovana je jedna saobraćajna nezgoda na području Kikinde u kojoj je pričinjena materijalna šteta.

Prekid u vodosnabdevanju:

JP „Kikinda“ obaveštava građane da će zbog radova na vodovodnoj mreži danas do 17 sati bez vode biti korisnici u Ulici Miloša Ostojina, od Mihajla Pupina do Kosovske. 

Poljoprivredni sajam u Kikindi:

Grad Kikinda po prvi put organizuje Poljoprivredni sajam, koji će biti održan u kompleksu Sportsko-rekreativnog centra „Jezero“, u petak, 13. i u subotu, 14. septembra. Sajam loklana samouprava organizuje uz podršku Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu. 

NSZ:

Nacionalna služba za zapošljavanje obaveštava javnost da će danas biti isplaćena posebna novčana naknada za avgust mesec, uplatom na tekuće račune korisnika kod poslovnih banaka. 

Novo radno vreme kompanije FCC:

Kompanija FCC obaveštava korisnike usluga da od ponedeljka, 16. septembra počinje sa zimskim radnim vremenom, u dve smene: od 6 do 14 sati, i od 14 do 22 časa. 

Testiranje koeficijenta inteligencije:

Udruženje Mensa Srbija u nedelju, 15. septembra u Tehničkoj školi u našem gradu, organizuje testiranje koeficijenta inteligencije. Prijave se primaju od 9:30, a testiranje počinje u 10 časova. Cena testiranja je 1.200 dinara za sve zaposlene, đaci, studenti, nezaposleni i penzioneri plaćaju 900 dinara, dok je za one koji su darovali krv u poslednja tri meseca testiranje besplatno. Na testiranje je potrebno poneti lični dokument koji sadrži fotografiju i JMBG. Donja starosna granica za testiranje je 17 godina.

Akcija dobrovoljnog davanja krvi:

Crveni krst Kikinda i Zavod za transfuziju krvi Vojvodine u ponedeljak, 16. septembra organizuju akciju dobrovoljnog davanja krvi. Akcija će biti održana u prostorijama Crvenog krsta, od 9 do 13 sati. 

Rekreativna biciklistička vožnja do Ruskog Sela 15. septembra:

U okviru obeležavanja Evropske nedelje mobilnosti Sekretarijat za zaštitu životne sredine, poljoprivredu i ruralni razvoj Gradske uprave u nedelju, 15. septembra organizuje rekreativnu biciklističku vožnju od Kikinde do Kulturno-umetničkog i obrazovnog centra „Torontal“ u Ruskom Selu. Prijavljivanje traje do petka, 13. septembra, na telefone: 410-157 ili 410-191, i putem  mejla: zastita@kikinda.org.rs. 

Izbor najlepše uređenog izloga u gradu:

U susret najvećoj manifestaciji u našem gradu, „Danima ludaje“, lokalna samouprava je raspisala konkurs za izbor najlepše uređenog izloga u Kikindi. Svi zainteresovani, koji svojom kreativnošću žele da ulepšaju naš grad, mogu da se prijave Marini Šamu, na broj telefona: 410-115, ili na mejl: marina.samu@kikinda.org.rs najkasnije do petka, 13. septembra. Komisija će pre početka manifestacije obići sve prijavljene izloge i izabrati najlepši. 

Kursna lista:

Dinar je danas neznatno promenio vrednost prema evru, i zvanični srednji kurs iznosi 117,58 dinara za jedan evro, objavila je Narodna banka Srbije. 

Sport:

Odbojkaški klub ,,KI-0230″ u subotu, 14. septembra, treću godinu zaredom, na gradskom trgu organizuje Promociju sporta i fizičke aktivnosti ,,Dani odbojke“. Promocija će trajati od 10 do 12 časova, a podrazumeva niz aktivnosti sportskog, edukativnog i zabavnog karaktera, koje imaju cilj da promovišu sport kroz odbojku i podstaknu sugrađane na fizičku aktivnost. 

Muški rukometni klub „Kikinda Grindeks“ prvu utakmicu u novoj sezoni Superlige Srbije igraće na domaćem terenu u nedelju, 15. septembra protiv beogradskog „Partizana“. Početak utakmice je u 19 sati. 

Vreme:
 
Danas malo do umereno oblačno i toplo. Najviša temperatura u Kikindi biće 29 stepeni. 
 
Bioprognoza:
 
Očekuje se povolјna biometeorološka situacija za većinu hronično obolelih. Izvesne tegobe su moguće kod kardiovaskularnih bolesnika. Neophodno je adekvatno odevanje u skladu sa dnevnim hodom temperature vazduha. Mogući su glavobolјa i pospanost.

Projekat Gradski info realizuje se zahvaljujući sredstvima lokalne samouprave, odobrenim u okviru Konkursa za sufinansiranje projekata proizvodnje medijskih sadržaja iz oblasti javnog informisanja na teritoriji grada Kikinde u 2019. godini.

Pratite nas FB
error: Content is protected !!