Gradski Info

INFO GRAD KIKINDA, 12. februar

Danas je sreda, 12. februar

Srpska pravoslavna crkva i njeni vernici danas obeležavaju praznik Sveta tri jerarha, Vasilija Velikog, Grigorija Bogoslova i Jovana Zlatoustog. Ovaj datum u crkvenom kalendaru obeležen je crvenim slovom.

 

Hitna služba:

Urgentne ekipe za hitnu medicinsku pomoć Kikinda u toku jučerašnjeg dana intervenisale su 50 puta, 30 intervenicija bilo je na poziv pacijenata, dok je u ambulanti obavljeno 20 pregleda.   

Policijska uprava: 

Na teritoriji Severnobanatskog okruga, u toku jučerašnjeg dana, registrovana je jedna saobraćajna nezgoda u Senti, sa pričinjenom materijalnom štetom.

Radosna vest:

U kikindskom porodilištu, u toku jučerašnjeg dana, na svet su došli dva dečaka i tri devojčice.

Obustava rada u školama i vrtićima u Vojvodini do 21. februara:

Na osnovu preporuke Pokrajinskog sekretarijata za zdravstvo i Instituta za javno zdravlje Vojvodine,  Pokrajinski sekretarijat za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine – nacionalne zajednice doneo je Odluku o privremenoj obustavi rada predškolskih i školskih kolektiva na teritoriji AP Vojvodine, zbog široke rasprostranjenosti virusa gripa. Radi zaštite zdravlja dece, nastava se obustavlja od danas do 21. februara. 

Zabrana poseta u Bolnici u Kikindi:

Opšta bolnica u Kikindi obaveštava građane da su zabranjene posete pacijentima, zbog sprečavanja širenja virusa gripa. Zabrana poseta je na snazi do daljeg.

Narodni muzej:

U okviru Festivala etnološkog filma danas će biti prikazana sledeća ostvarenja: „Sunce, vrati se“ iz Srbije, „Dejvid i kraljevstvo“ iz SAD i „Duh jaruga“ iz Slovačke. Početak je u 17 sati, ulaz je slobodan.  

Koncert pod nazivom „Veče koje trenutke nosi u večnost“ biće održan u Narodnom muzeju u Kikindi u četvrtak, 13. ferbuara. Početak je u 19 sati, ulaz je slobodan. 

Poklon koncert za Dan zaljubljenih:

Poznati pevač pop muzike Nenad Knežević Knez nastupiće u petak, 14. februara u sali Narodnog pozorišta u Kikindi. Početak je u 20 časova, ulaz je slobodan. Koncert je poklon lokalne samouprave sugrađanima za Dan zaljubljenih. 

Narodna biblioteka „Jovan Popović“:

Narodna biblioteka „Jovan Popović“ i ove godine organizuje pripremu za polaganje završnog ispita iz srpskog jezika. Zainteresovani se mogu prijaviti lično, na Dečjem odeljenju, do kraja februara. Časovi su besplatni za članove Biblioteke. 

ADZNM „Gusle“:

Akademsko društvo za negovanje muzike „Gusle“ tradicionalno na Sretenje, 15. februara, povodom obeležavanja krsne slave, organizuje koncert narodnih pesama i igara. Svečanost će biti održana u sali Narodnog pozorišta, sa početkom u 16:30, a ulaz je slobodan.

Kursna lista:

 Zvanični srednji kurs dinara prema evru iznosi danas 117,5652 dinara za evro, što je neznatna promena u odnosu na juče, objavila je Narodna banka Srbije.

Vreme:

Danas promenljivo oblačno, moguća je slaba kiša. Maksimalno 11 stepeni u Kikindi.

Bioprognoza:

Očekuju se nešto povolјnije biometeorološke prilike. Izvesne tegobe su moguće kod osoba sa labilnim nervnim sistemom. Meteoropatske reakcije se mogu javiti u vidu glavobolјe, pospanosti i razdražlјivosti.Učesnicima u saobraćaju se preporučuje povećana pažnja.

Pratite nas FB
error: Content is protected !!