Gradski Info

INFO GRAD KIKINDA, 11. septembar

Danas je sreda, 11. septembar

Srpska pravoslavna crkva i njeni vernici danas obeležavaju praznik posvećen Usekovanju glave Svetog Jovana Krstitelja.  U crkvenom kalendaru obeležen je crvenim slovom. 

Hitna služba:

Urgentne ekipe za hitnu medicinsku pomoć Kikinda u toku jučerašnjeg dana intervenisale su 30 puta, 23 intervencije bile su na poziv pacijenata, dok je u ambulanti obavljeno 7 pregleda. 

Radosne vesti:

U toku jučerašnjeg dana u Kikindi su rođena je jedna devojčica. 

Prekid u vodosnabdevanju:

Zbog radova na vodovodnoj mreži, danas od 8 do 14 sati bez vode će ostati stanari naselja Rada Trnić.

Isključenje struje:

Zbog planiranih radova na električnoj mreži danas, u periodu od 10 do 11 sati, bez struje će ostati deo Ulice Braće Bogaroški, od Karađorđeve do Ivana Milutinovića. 

Poljoprivredni sajam u Kikindi:

Prvi poljoprivredni sajam u našem gradu biće održan u petak, 13. i u subotu, 14. septembra u Sportskom centru „Jezero“. U okviru dvodnevne manifestacije biće organizovani: stručna predavanja, predstavljanje kompanija, paorske igre za decu, takmičenje u vožnji traktora, berza sitnih životinja i revija paradnih zaprega.

Akcija dobrovoljnog davanja krvi:

Crveni krst Kikinda i Zavod za transfuziju krvi Vojvodine u ponedeljak, 16. septembra organizuju akciju dobrovoljnog davanja krvi. Akcija će biti održana u prostorijama Crvenog krsta, od 9 do 13 sati. 

Rekreativna biciklistička vožnja do Ruskog Sela 15. septembra:

U okviru obeležavanja Evropske nedelje mobilnosti Sekretarijat za zaštitu životne sredine, poljoprivredu i ruralni razvoj Gradske uprave u nedelju, 15. septembra organizuje rekreativnu biciklističku vožnju od Kikinde do Kulturno-umetničkog i obrazovnog centra „Torontal“ u Ruskom Selu. Prijavljivanje traje do petka, 13. septembra, na telefone: 410-157 ili 410-191, i putem  mejla: zastita@kikinda.org.rs. 

Izbor najlepše uređenog izloga u gradu:

U susret najvećoj manifestaciji u našem gradu, „Danima ludaje“, lokalna samouprava je raspisala konkurs za izbor najlepše uređenog izloga u Kikindi. Svi zainteresovani, koji svojom kreativnošću žele da ulepšaju naš grad, mogu da se prijave Marini Šamu, na broj telefona: 410-115, ili na mejl: marina.samu@kikinda.org.rs najkasnije do petka, 13. septembra. Komisija će pre početka manifestacije obići sve prijavljene izloge i izabrati najlepši. 

Kursna lista:

Dinar je danas neznatno promenio vrednost prema evru i zvanični srednji kurs iznosi 117,61 dinar za jedan evro, objavila je Narodna banka Srbije.

Sport:

Odbojkaški klub ,,KI-0230″ u subotu, 14. septembra, treću godinu zaredom, na gradskom trgu organizuje Promociju sporta i fizičke aktivnosti ,,Dani odbojke“. Promocija će trajati od 10 do 12 časova, a podrazumeva niz aktivnosti sportskog, edukativnog i zabavnog karaktera, koje imaju cilj da promovišu sport kroz odbojku i podstaknu sugrađane na fizičku aktivnost. 

Muški rukometni klub „Kikinda Grindeks“ prvu utakmicu u novoj sezoni Superlige Srbije igraće na domaćem terenu u nedelju, 15. septembra protiv beogradskog „Partizana“. Početak utakmice je u 19 sati. 

Vreme:
 
Danas umerneo oblačno i toplo. Najviša teperatura u Kikindi biće 28 stepeni. 
 
Bioprognoza:
 
Očekivane biometeorološke prilike mogu relativno nepovolјno uticati na hronične bolesnike, a naročito na kardiovaskularne i astmatičare. Meteoropatske reakcije se mogu javiti u vidu razdražlјivosti i glavobolјe. Svim učesnicima u saobraćaju je neophodna dodatna opreznost.

Projekat Gradski info realizuje se zahvaljujući sredstvima lokalne samouprave, odobrenim u okviru Konkursa za sufinansiranje projekata proizvodnje medijskih sadržaja iz oblasti javnog informisanja na teritoriji grada Kikinde u 2019. godini.

Pratite nas FB
error: Content is protected !!