Gradski Info

INFO GRAD KIKINDA, 10. jun

Danas je ponedeljak, 10. jun

Hitna služba:

Urgentne ekipe za hitnu medicinsku pomoć Kikinda u toku jučerašnjeg dana intervenisale su 26 puta, 16 intervencija bilo je na poziv pacijenata, dok je u ambulanti obavljeno 10 pregleda. 

Policijska uprava:

U toku proteklog vikenda na teritoriji Severnobanatskog okruga registrovano je pet saobraćajnih nezgoda, dve u Kanjiži i po jedna u Kikindi, Čoki i Senti. U pomenutim nezgodama dva lica su lakše povređena.

Radosne vesti:

U toku jučerašnjeg dana na porođajnom odeljenju Opšte bolnice u Kikindi rođen je jedan dečak.

Isključenje struje:

Zbog planiranih radova na električnoj mreži u utorak, 11. juna u periodu od 8 do 12 sati bez struje će ostati Iđoš i Sajan. 

Prolećna akcija sakupljanja kabastog otpada:

U okviru prolećne akcije sakupljanja kabastog otpada kontejneri će još danas biti postavljeni u Kumanovskoj ulici, od Živka Gavranova do Žarka Zrenjanina. U utorak i sredu 6 kontejnera nalaziće se u Ulici Kraljevića Marka, od Živka Gavranova do Žarka Zrenjanina.

Raspisan konkurs za dodelu podsticaja za razvoj preduzetništva: 

Gradsko veće Kikinde i ove godine raspisalo je Javni konkurs za dodelu podsticaja za razvoj preduzetništva, mikro, malih i srednjih preduzeća do 100 zaposlenih, na teritoriji našeg grada. Lokalna samouprava za ovu namenu opredelila je dva miliona dinara, a konkurs je otvoren do 28. juna. 

SC „Jezero“

Kupališna sezona na otvorenim bazenim SC „Jezero“ počinje u subotu, 15. juna, a ulaz tog i narednog dana biće besplatan.

Narodni muzej:

Narodni muzej u Kikindi ovog leta po deveti put organizuje letnji kamp pod nazivom „Od krpenjače do kompjutera“, koji će biti održan od 18. do 29. juna. Kamp je namenjen deci uzrasta od 7 do 12 godina, a prijavljivanje traje do petka, 14. juna. Telefoni za informacije i prijavljivanje: 422 500 ili 421 239. 

Narodno pozorište:

Predstava „Mirgorod“, rađena po  istoimenoj zbirci pripovetki Nikolaja Gogolja, biće izvedena na sceni Narodnog pozorišta u Kikindi u utorak, 11. juna. Početak je u 20 sati. 

Kursna lista:

Dinar je danas oslabio za 0,1 odsto prema evru u odnosu na petak, i zvanični srednji kurs iznosi 117,97 dinara za jedan evro, objavila je Narodna banka Srbije.

Sport:

Kikindski Klub američkog fudbala „Mamuti“ savladao je proteklog vikenda na stadionu FK „ŽAK“ ekipu „Vitezovi“ iz Kleka, rezultatom 20:8. Zahvaljujući pobedi, Kikinđani su obezbedili prednost domaćeg terena u polufinalu plej ofa, koje će igrati takođe protiv „Vitezova“.

Noćni turnir u malom fudbalu, koji će biti održan u dvorištu Gimanzije „Dušan Vasiljev“ počinje u subotu, 15. juna, a prijavljivanje ekipa traje do 12. Kotizacija po ekipi iznosi 10.000 dinara, a najbolja ekipa osvojiće 250.000 dinara. Kontakt osoba za prijavljivanje je Branislav Jerinkić: 064/461-61-38. Pokrovitelj turnira je lokalna samouprava. 

Vreme:

I danas sunčano i toplo, sa slabim jugoistočnim vetrom. Najviša temperatura u Kikindi biće 30 stepeni.

Bioprognoza:

Osobama sa srčanim obolјenjima se savetuje izvesna opreznost usled očekivanih biometeoroloških prilika. Od meteoropatskih reakcija najizraženiji mogu biti problemi sa snom, malaksalost i promenlјivo raspoloženje. Preporučuje se primena adekvatne zaštite od UV zračenja i smanjenje fizičkih napora.

Projekat Gradski info realizuje se zahvaljujući sredstvima lokalne samouprave, odobrenim u okviru Konkursa za sufinansiranje projekata proizvodnje medijskih sadržaja iz oblasti javnog informisanja na teritoriji grada Kikinde u 2019. godini. 

Pratite nas FB
error: Content is protected !!