Gradski Info

INFO GRAD KIKINDA, 10. decembar

Danas je utorak, 10. decembar

Hitna služba:

Urgentne ekipe za hitnu medicinsku pomoć Kikinda u toku jučerašnjeg dana intervenisale su 35 puta, 18 intervenicija bilo je na poziv pacijenata, dok je u ambulanti obavljeno 17 pregleda. 

Policijska uprava:

Na teritoriji Severnobanatskog okruga u toku jučerašnjeg dana registrovane su tri saobraćajne nezgode u Kikindi, Kanjiži i Adi sa pričinjenom materijalnom štetom.

Isključenje struje:

Zbog radova na električnoj mreži danas, u periodu od 9 do 13 sati, bez struje će ostati sledeće ulice u Kikindi: Albertova, od Žarka Gavranova do Đure Oličkova, Kumanovska, od Žarka Gavranova do Đure Oličkova, Kraljevića Marka, od Žarka Gavranova do Đure Oličkova, neparna strana Albertove, od Đure Oličkova do polovine ulice, prema Stevana Lakai Gige, i Đure Oličkova. Od 11 do 13, struje neće biti u Ulici Kraljevića Marka, od Đure Oličkova do Stevana Lakai Gige.  

Raspisan Konkurs za Godišnju nagradu i gradska priznanja: 

Komisija za dodelu Nagrade grada Kikinde i gradskih priznanja raspisala je Javni poziv za podnošenje predloga za dodelu najvišeg priznanja i nagrada za značajna ostvarenja u oblasti kulture, obrazovanja, zdravstva, privrede i preduzetništva, sporta, humanosti i dobrotvornog rada, za 2019. godinu. Predloge za dodelu nagrada i javnih priznanja Grada Kikinde mogu podneti preduzeća, ustanove, druge organizacije, organi i asocijacije, grupe građana i pojedinci sa teritorije našeg grada. Predlozi za nagrađivanje sa dokumentacijom dostavljaju se Gradskoj upravi, najkasnije do 16. decembra, na adresu: Gradska uprava, kancelarija broj 81, Trg srpskih dobrovoljaca 12, 23300 Kikinda (sa naznakom: Za nagrade Grada Kikinde). 

JP „Kikinda“:

Javno preduzeće „Kikinda“ uvodi redovan termin za prijem građana, svakog utorka od 13 do 17 časova, u maloj sali na I spratu preduzeća, na adresi Iđoški put broj 4. Građani će svoje termine moći da zakažu radnim danima, od 7 do 15 časova, pozivom na 422-760. Cilj prijema građana je da im se omogući da na brži i efikasniji način dobiju sve potrebne informacije i odgovore na pitanja iz oblasti komunalne delatnosti. 

Narodno pozorište:

Predstava „Ne mogu da platim i neću da platim“, rađena po tekstu italijanskog nobelovca Darija Foa, biće izvedena na sceni Narodnog pozorišta večeras, sa početkom u 20 sati. 

Kursna lista:

Zvanični srednji kurs dinara iznosi danas 117,5536 dinara za evro, što je neznatna promena u odnosu na juče, objavila je Narodna banka Srbije.

Sport:

Takmičarke kikindskog Džudo kluba „Partizan“ uspešno su nastupile proteklog vikenda na Pojedinčanom prvenstvu Srbije za mlađe kadete. Milica Latković je, u kategoriji do 57 kilograma, osvojila zlatnu medalju, dok se Dunja Mutavdžić, u kategoriji do 44 kilograma, okitila srebrnim odličjem. Nađa Iličin je takmičenje završila na 5. mestu. 

Na međunarodnom plivačkom mitingu „Bečejska zvezda“ takmičari „Velike Kikinde“ osvojili su 20 medalja: 5 zlatnih, 10 srebrnih i 5 bronzanih.  

Vreme:

Danas oblačno sa kišom, maksimalno 4 stepeni.

Bioprognoza:

Relativno nepovolјna biometeorološka situacija za većinu hronično obolelih i osetlјivih osoba. Oprez se savetuje astmatičarima i hipertoničarima. Reumatski bolovi, pospanost i glavobolјa su očekivani kao meteoropatske reakcije. Pažnja se preporučuje svim učesnicima u saobraćaju.

Pratite nas FB
error: Content is protected !!