Tanja Nožica o Smotri recitatora i programu „Nedelje žena“

fb-share-icon0
0
Pin Share20

Danas je završena trodnevna Gradska smotra recitatora „Pesniče naroda mog“, koju je i ove godine organizovao Kulturni centar. Kako za naš radio kaže zamenica direktora ove ustanove, Tanja Nožica, organizatori su veoma zadovoljni odzivom i kvalitetom takmičenja:

Imali smo dvadesetak recitatora više u odnosu na prošlu godinu, bilo ih je ukupno 80 u tri kategorije. Njih osamnaest se plasiralo na Zonsku smotru, koja će biti održana 12. marta u Čoki. Nadam se da će naši sugrađani uspeti da se plasiraju na Republičku smotru. Podsetila bih da smo 2010. godine imali pobednice na republičkom nivou i u kategoriji nižih i viših razreda, bile su to Anja Vojinović i Nikoleta Mortvanski – kaže Nožica. 

I ove godine, povodom 8. marta, Kulturni centar je pripremio bogat i raznovrstan program „Nedelje žena“: 

U ponedeljak, 6. marta, sa početkom u 20 časova u Narodnom pozorištu, biće održano „Veče najlepših ljubavnih pesama“, a nastupiće Aleksandra Padrov i trio Orkestra RTS-a. Narednog dana, u utorak, biće otvorena izložba „Igrarije“, akademske slikarke Minje Čvorić iz Beograda. Tradicionalno, na Dan žena, organizovaćemo koncert baletske školice u Kulturnom centru, pod nazivom „Mamama na dar“, sa početkom u 18 časova. U četvrtak, od 19 sati, će svoju knjigu „U zagrljaju princa tame“ predstaviti Simonida Milojković, a u petak će u velikoj sali Kulturnog centra Amatersko društvo „Branislav Nušić“ iz Šida izvesti predstavu „Rođene“. U subotu, 11. marta očekuje nas promocija knjige „Na putu ka stotoj“, devedesetpetogodišnje Dobrile Ivanovski Čabrić, koja je pre dve godine bila pobednica takmičenja „Nikad nije kasno“. Promocija će biti održana u Udruženju penzionera u 18 časova – rekla je Nožica. 

fb-share-icon0
0
Pin Share20
error: Content is protected !!