Premijera predstave „Uobražena mišica“ u nedelju u „Lanetu“

Na sceni Dečjeg pozorišta „Lane“ u nedelju, 23. juna sa početkom u 19 sati biće premijerno izvedena predstava za decu i odrasle „Uobražena mišica“, a nedelju dana kasnije biće odigrana i prva repriza. Ova predstava je već imala premijere u Leskovcu, Pančevu i Beogradu, a za tri dana će i Kikinđani imati priliku da je pogledaju. Kako je za naš radio rekla Tanja Dimić, glumica „Dečjeg pozorišta „Lane“ i autorka teksta za ovu predstavu, ova dramatizacija je inspirisana slikovnicom: 

Naša uobražena mišica sreće različite likove i karaktere, a suština je da kada zagrebemo površinu, spoznamo ono dobro u ljudima. Tekst je inspirisan slikovnicom, a ja sam dodala neke svoje maštovite likove. Verujem da je predstava vredna gledanja, a namenjena je i deci i odraslima -rekla je Dimić.

Prema rečima direktora Dečjeg pozorišta „Lane“, leto će u jedinom teatru za najmlađe u celom Sevenrobanatskom okrugu biti radno i puno lepih iznenađenja za publiku:

Uskoro nas očekuju gostovanja u Kulturnom centru, u okviru „Pozorišta dvorišta“. U avgustu ćemo imati još neke premijere, ali i obeležavanje značajnog jubileja 30 godina postojanja „Laneta“. Igraćemo uglavnom dramske predstave, u kojima igraju glumci, a ne lutke. Kada je u pitanju letnja scena, nastojaćemo da bar neke predstave odigramo u dvorištu, što će zavisiti od vremenskih prilika – kaže Aleksandar Maletin, direktor, glumac i reditelj Dečjeg pozorišta „Lane“. 

Zbog ograničenog broja mesta, svi zainteresovani za premijeru ali i prvu reprizu, karte mogu da rezervišu putem broja 064 158 93 14 ili slanjem poruke na Fejsbuk stranici Dečjeg pozorišta „Lane“. 

error: Content is protected !!