Kikinda dobar domaćin i organizator međunarodnih sportskih manifestacija

Da je Kikinda zaista grad sporta i sportskog turizma, osim zapaženih rezultata sportista i klubova na velikim takmičenjima u zemlji i inostranstvu, dokazuje i organizacija značajnih i masovnih sportskih manifestacija međunarodnog karaktera. Ove sedmice naš grad ugostio je veliki broj sportista iz više od deset zemalja, koji su u Kikindi boravili povodom dva velika sportska događaja. U utorak i sredu naš grad je bio domaćin „Kikinda kupa“, fudbalskog turnira za kadete: 

Ponosan sam što smo uspeli da dovedemo zvučna imena, odnosno velike klubove iz Srbije i okruženja. Ugostili smo mađarski „Ferencvaroš“, „beogradsku „Crvenu zvezdu“, novosadsku „Vojvodinu“, „Galaksi“ iz Temišvara, „Brinje“ iz Slovenije, klub iz Severne „Makedonije“ i FK „Mustang“ iz dalekog Kazahstana, što nam je posebno drago. Nije toliko bitno ko je pobednik turnira, koliko to što je ovo bila prilika da se provere kvalitet i forma. Naravno, još važnije od svega toga je prijateljstvo među decom, ali i stručnjacima, koji će sigurno ostvariti neki vid saradnje u narednom periodu – rekao je Dragan Pecarski, član GV zadužen za psort i omladinu. 

Još danas traje četvorodnevni međunarodni džudo trening kamp, koji organizuje kikindski „Partizan“ 17. put po redu. U hali SC „Jezero“ treninge je imalo preko 400 džudista svih takmičarskih kategorija iz deset zemalja:

Izuzetno smo ponosni na Džudo klub „Partizan“ jer je zaista velika stvar i ozbiljan posao dovesti u Kikindu toliko broj takmičara. Ovaj kamp je jedan od najmasovnijih naših sportskih događaja, a za dve nedelje nas očekuje i Međunarodni džudo turnir „Dragan Ciganović Ciga“, koji će takođe okupiti više stotine boraca. Najveći problem našeg grada, kada su ovakva dešavanja u pitanju, su smeštajni kapaciteti. Ovoga puta olakšavajuća okolnost je to što je raspust, tako da je bilo mesta u Domu učenika „Nikola Vojvodić“.

U sklopu saradnje sa Odbojkaškim savezom Srbije, u okviru projekta „Odbojka zove – moj prvi smeč“, Kikinda će i ove godine biti domaćin završnog kampa:

Grad Kikinda i Odbojkaški savez Srbije su poptisali Sporazum, tako da ćemo imati selekciju mlađih kategorija u našem gradu. Završni kamp će biti organizovan od 4. do 19. juna– rekao je Pecarski. 

error: Content is protected !!