Humani „Gusani u magli“: U subotu projekcija filma „Besnilo“

Kikindski Teatar „Gusani u magli“ organizuje humanitarnu akciju, sa ciljem prikupljanja sredstava za nabavku audiometra, aparata za merenje sluha, za potrebe Opšte bolnice u našem gradu. U novom prostoru Teatra, u Nemanjinoj ulici broj 24, subotom se organizuju vikend programi, u vidu pozorišnih, muzičkih i likovnih događaja. Ulaznica za programe je dobrovoljni prilog koji se stavlja u kutiju, od kojeg je polovina namenjena akciji za kikindsku Bolnicu, a polovina za održavanje prostora Teatra. U subotu, 25. marta, u terminima od 18 i 20 sati biće prikazan film „Besnilo“:

U pitanju je kratki film, čiji je producent Kikinđanin Đorđe Đurišić. To će biti kikindska premijera filma, tako da očekujemo veliki odziv, a nakon obe projekcije publika će moći da razgovara sa kreatorima filma. S obzirom na to da nema mnogo mesta, potrebno je rezervisati na: [email protected] ili na broj telefona: 069 40 44 101. U pirpremi je i repertoar za april, imaćemo premijeru jedne dečje predstave, na repertoaru će opet biti „Uznemirena domaćica“, a očekuje nas i velika izložba kikindskog autora. Cilj nam je da promovišemo što više Kikinđana i njihov rad, a da uz to prikupimo i novac u humanitarne svrhe – kaže Stefan Ostojić, glumac i reditelj. 

Osim vikend programa, Teatar „Gusani u magli“ organizuje i likovne i dramske radionice, namenjene sugrađanima svih uzrasta:

Početkom ferbuara počeli smo sa radionicama, a plan je da ovaj ciklus traje do maja. Likovne radionice ćemo zaokružiti izložbom radova, koja će biti organizovana krajem maja. Polaznici su podeljeni u tri grupe: najmlađi, viši razredi osnovne škole i odrasli. Interesovanje je zaista bilo veliko, a posebno sam oduševljena odraslima koji su vrlo entuzijastično prihvatili našu inicijativu. Ima i onih koji su se bavili ranije crtanjem i likovnom umetnošću, dok ima i onih koji se nisu time bavili, tako da mi je drago što smo im pružili mogućnost da se na taj način izraze – kaže Sonja Beloš, likovna umetnica koja vodi radionice. 

error: Content is protected !!