Gradonačelnik Lukač pozvao najmlađe sugrađane da pišu Deda Mrazu

U „Kutiju želja“, koju je Deda Mraz doneo pre dve nedelje, već je ubačen veliki broj pisama. Kutija će biti postavljena u kućici na Trgu do 11. decembra, a u nju mališani uzrasta od 1 do 10 godina mogu da ubace svoja pisma, u kojima su naveli šta žele da dobiju od Deda Mraza. Cilj ove tradicionalne akcije lokalne samouprave, koja se organizuje već deseti put, je da se deca obraduju poklonima i posetom Deda Mraza, a grad će i ove godine, uz pomoć donatora obezbediti novogodišnje paketiće za najmlađe sugrađane:

Tradicionalno, od 2013. godine, organizujemo ovu izuzetnu humanitarnu akciju, sa ciljem da ulepšamo čaroliju i magiju zimskih praznika. Najlepši deo ove akcije su osmesi i radost dece koja dobiju paketić. Kada vidimo to oduševljenje i ushićenje kod mališana, zaboravimo na svakodnevne probleme, ali i shvatimo da je dečji osmeh zapravo nešto što nam je najvažnije. Sve to nam daje potvrdu da smo na pravom putu i daje motiv da radimo još više -kaže gradonačelnik Nikola Lukač. 

Akcija se organizuje već deceniju, a svake godine u „Kutiju želja“ stigne sve veći broj pisama. Prošle zime Deda Mraz i njegovi pomoćnici imali su mnogo posla, jer su dobili čak 5 700 pisama:

Već je stiglo više od hiljadu pisama. Siguran sam da će do 11. decembra, do kada Deda Mraz prima pisma, još mnogo mallišana napisati svoje želje i ubaciti u kutiju na Trgu. Kompletna ekipa koja i ove godine učestvuje u akciji, već 12. decembra će započeti pakovanje poklona, koje će Deda Mraz već u drugoj polovini decembra početi da deli. Zahvalio bih i svim donatorima i ljudima dobre volje koji prepoznaju značaj ove akcije i uz lokalnu samoupravu finansiraju podelu paketića. Svake godine se trudimo da akciju organizujemo na još kvalitetniji i bolji način i podignemo sve na viši nivo. 

U pismu je obavezno napisati podatke: ime i prezime, godina rođenja deteta, tačna adresa i broj telefona roditelja ili staratelja.

error: Content is protected !!