Veliko takmičenje u streljaštvu prvi put u Banatu: Oko 300 strelaca u hali „Jezero“

Kikinda i Streljački klub iz našeg grada ovog vikenda domaćini su 2. kola Kupa Srbije, kao i međunarodnog turnira „Kikinda kup“. Tokom dva dana, u hali SC „Jezero“ nastupiće ukupno 300 takmičara iz Severne Makedonije, Bosne i Hercegovine, Bugarske, Hrvatske i Srbije. Glavni pokrovitelji takmičenja su Ministarstvo odbrane i Grad Kikinda. 

 

Danas se u u našem gradu oragnizuje takmičenje u okviru 2. kola Kupa Srbije, kvalifikaciono nadmetanje za finale Kupa koje će biti održano u januaru. Takođe, danas je i prvi takmičarski dan „Kikinda kupa“, dok su finala zakazana za sutra. Duško Petrov, najbolji kikindski strelac svih vremena, osvajač medalja sa evropskih i svetskih prvenstava i predsednik Streljačkog kluba „Kikinda“ ističe da je ovo prvi put da se ovako veliko takmičenje organizuje u Banatu i izražava nadu da će ono postati tradicionalno:

Danas smo ugostili oko 200 strelaca iz Srbije i inostranstva, a sutra nas očekuje finalni dan, kada će nakon kvalifikacionog dela biti borba za medalje. Zahvalio bih lokalnoj samoupravi i Ministarstvu odbrane, kao generalnim pokroviteljima, ali i mnogobrojnim sponzorima, bez čije pomoći ovo ne bi moglo da se organizuje, jer je u pitanju zaista skupa oprema -rekao je Petrov. 

Dragan Pecarski, član Gradskog veća za sport i omladinu izrazio je veliko zadovoljstvo što je Kikinda, kao grad sporta i sportskog turizma, domaćin ovako značajnog sportskog događaja:

Velika je čast ugostiti ovako veliki broj naših reprezentativaca, kao i predstavnika drugih država. Lokalna samouprava će i dalje nastojati da poboljša sportsku infrastrukturu i uslove za organizovanje ovako velikih takmičenja -rekao je Pecarski.

Na takmičenju u Kikindi učestvuje veliki broj reprezentativaca, među kojima su i osvajači olimpijskih medalja. Damir Mikec, olimpijski vicešampion i šampion sveta, ističe da mu je drago što se Kikinda vratila na mapu streljaštva: 

Još kao junior sam učestvovavao na tradicionalnom „Kikinda kupu“, tako da mi je veoma drago što sam ponovo ovde. Organizacija je zaista na visokom nivou, sve je odrađeno kao na svim velikim streljačkim takmičenjima – rekao je Mikec. 

Među takmičarima je i Ivana Anđušić Maksimović iz Beograda, reprezentativka Srbije u streljaštvu, koja se nakon dve godine pauze vratila takimičenjima:

Raduje me što ponovo radim ono što volim i imam priliku da vidim veliki broj dragih kolega. Objekat je predivan, sve je dobro organizovano, tako da se nadam da će i rezultati biti odlični– rekla je Anđušić Maksimović. 

error: Content is protected !!