Uspešna sezona za SU „Apolo“: Osvojena ukupno 31 medalja

fb-share-icon0
0
Pin Share20

Protekla takmičarska sezona bila je veoma uspšena za Streličarsko udruženje „Apolo“. Na 24 turnira učestvovalo je 11 aktivnih članova, koji su osvojili ukupno 31 medalju, 16 zlatnih, 8 srebrnih i 7 bronzanih. Na rang listi svih udruženja u zemlji, od ukupno 44, kikindski „Apolo“ se po postignutim rezultatima nalazi na 10. mestu. 

Među kadetima, najuspešniji je bio Đorđe Mišković, koji je osvojio po jednu zlatnu, srebrnu i bronzanu medalju, Danijel Mikan je došao do dva srebrna i jednog bronzanog odličja, a David Rice se okitio jednom bronzanom medaljom. 

Juniorka Sara Zamurović nastupila je na ukupno 13 turnira i osvojila dve zlatne, tri srebrne i dve bronzane medalje. Takođe, nosilac je bronzane medalje sa Centralno-evropskog kupa, koju je osvojila tokom serije turnira u 2021. godini.

Kada su u pitanju seniori, Goran Nedomački učestvovao je na 14 turnira i osvojio jednu srebrnu medalju. Ta srebrna medalja mu je donela titulu vicešampiona Srbije u fild streličarstvu i to u najjačoj, seniorskoj konkurenciji. Takođe, tokom prethodne sezone postavio je lične rekorde i rekorde udruženja u tagret disciplinama. Zaviša Lučić učestvovao je na 12 turnira i postavio je novi lični rekord u zatvorenom. Olah Jožef učestvovao je na 13 turnira uz nekoliko novih ličnih rekorda, a Rastko Zamurović je nastupio na 6 turnira.

Streličari „Apola“ bili su najsupešniji u veteranskoj konkurenciji. Snežana Zamurović je osvojila 7 zlatnih i jdnu srebrnu medalju, dok je Ljubomir Zamurović osvojio pet zlatnih i jednu bronzanu. Jožef Olah je nastupio na jednom turniru i osvojio zlatnu medalju, dok je Dragan Čobić nastupio na 12 takmičenja i više puta obarao lični i rekord udruženja. 

U streličarstvu takmičari svakim nastupom dobijaju poene i tako napreduju na rang listi takmičara, a svojim nastupom sakupljaju i rang poene za udruženje za koje nastupaju. Shodno tome i gore navedenim rezultatima, Streličarsko udruženje Apolo zauzelo je 10. mesto na zbirnoj rang listi od ukupno 44 kluba i udruženja iz cele Srbije. Time je dobilo maksimalan broj glasova (poena) za glasanje na Skupštinama Streličarskog saveza Srbije i svrstalo se rame uz rame sa klubovima i udruženjima koji postoje mnogo duže od SU Apolo. Naredna takmičarska sezona počinje 4. decembra i u njoj će SU Apolo nastupiti u još većem broju, naročito sa novim članovima.

SU Apolo zahvaljuje lokalnoj samoupravi, koja ih podržava kroz redovni program rada Udruženja. 

fb-share-icon0
0
Pin Share20
error: Content is protected !!