U OŠ „Vuk Karadžić“ otvoreno školsko takmičenje u basketu 3 na 3

U dvorištu Osnovne škole „Vuk Karadžić“ otvoreno je takmičenje u basketu 3 na 3, u kojem učestvuju učenici osnovnih škola sa teritorije našeg grada. Turnir se organizuje u okviru posebnog programa Saveza za školski sport Vojvodine, a Kikinda je prepoznata kao grad sporta i kao dobar domaćin ovakvog takmičenja.

Školski turnir u basketu 3 na 3 okupio je danas 24 muške i 12 ženskih ekipa, koje čine učenici osnovnih škola iz našeg grada i okolnih sela: 

Imamo izuzetnu saradnju sa Savezom za školski sport Vojvodine, i kada organizuju nešto, uvek žele da uključe i Kikindu. Želimo da decu, nakon svega što se izdešavalo, okrenemo lepim i dobrim stvarima, kao što su sport i zdravi stilovi života. Mislim da ovakvih manifestacija treba da bude još više – rekla je Jelena Čudanov, predsednica Sportskog saveza Kikinde.

Branislav Tešić iz Saveza za školski sport Vojvodine izrazio je veliko zadovoljstvo što je i Kikinda deo velikog projekta, čiji je generalni pokrovitelj Pokrajinski sekretarijat za sport:

Sekretarijat mnogo ulaže u ovakve i slične projekte, sa ciljem promocije sporta i zdravog načina života, kao i fer-pleja na sportskim terenima. Kikinda se uvek pokaže kao jako dobar domaćin ovakvih manifestacija – kaže Tešić. 

Marko Terzin, predsednik Školskog sportskog saveza Kikinde, kaže da na današnjem turniru učestvuju učenici svih osvnovnih škola sa teritorije Kikinde, šest gradskih i devet seoskih:

Ukupno učestvuje oko 120 učenika viših razreda osnovne škole. U pitanju je projekat koji realizuje i finansira Sportski savez Vojvodine, karavanskog tipa, a Kikinda je po prvi put domaćin ovakve manifestacije. Ciljevi svih nas koji radimo u školskom sportu su masovnost, druženje i promocija zdravog života – rekao je Terzin. 

error: Content is protected !!