Savate: Iđošanka Nada For postala svetska šampionka

Nada For, takmičarka i trener Savate kluba „Arena“ iz Iđoša, osvojila je zlatnu medalju na Svetskom prvenstvu u Milanu u disciplini aso, u kategoriji do 48 kilograma. Nakon prošlogodišnjeg osvajanja srebra na Evropskom prvenstvu, kao i titule prvakinje Srbije i drugog mesta na Otvorenom prvenstvu Francuske proletos, ovaj fantastičan uspeh kruna je Nadine karijere. Svetska prvakinja kaže za naš radio da se oseća umorno zbog napornih priprema i takmičenja, ali veoma srećno i zadovoljno zbog ovog fantastičnog uspeha: 

Bila sam svetska vicešampionka, ovo je prvi put da osvojim zlatnu medalju, što je veoma veliki uspeh i jako sam zadovoljna. Pripremala sam se u Nacionalnom timu za vrhunske sportiste u Tuluzu, što mi je mnogo pomoglo, tako da sam veoma zahvalna Savate federaciji Francuske koja mi je to omogućila. Cele godine imala sam veoma naporne treninge i pripreme za ovo takmičenje, što je krunisano zlatnom medaljom.

Svetsko prvenstvo u savate boksu u Milanu okupilo je oko 300 takmičara iz više od 40 zemalja. Naša sagovornica napominje da je u seniorskoj konkurenciji i u njenoj kategoriji konkurencija bila izuzetno jaka i da put do zlatne medalje nije bio nimalo lak:

Imala sam ukupno pet mečeva, a u grupnoj fazi sam se borila sa Ukrajinkom, Finkinjom i Hrvaticom. Sva tri meča su bila izuzetno teška, imala sam čak i povredu kolena, ali sam uspela to da saniram i spremim se za dalje. U polufinalu me je čekala Iranka, a na kraju, u borbi za zlato, najteži meč, protiv Francuskinje. Sa njom sam se već sastajala u polufinalu u Francuskoj, dosta je napredovala od tada, tako da mi nije bilo nimalo lako – kaže svetska šampionka Nada For. 

Naša sagovornica otkriva kakvi su joj planovi za naredni period:

Savate klub „Arena“ organizovaće 8. oktobra reviju, u zavisnosti od vremenskih prilika, u mom rodnom selu Iđošu ili u hali SC „Jezero“ u Kikindi. Ja ću odraditi međunarodni meč sa Francuskinjom i tako ću posle 25 godina završiti svoju karijeru. 

error: Content is protected !!