Prijem u Gradskoj kući za najbolje kikindske strelce svih vremena

Danas je u Gradskoj kući, u kabinetu gradonačelnika Nikole Lukača, upriličen prijem za kikindske strelce, Brankicu Zarić i Duška Petrova, koji su na Evropskom prvenstvu u Estoniji osvojili medalje sa reprezentacijom Srbije. 

Kikinđanka Brankica Zarić osvojila je srebrnu medalju ekipno u gađanju iz vazdušnog pištolja, zajedno sa koleginicama iz reprezentacije Zoranom Arunović i Jovanom Todorović. Najbolja kikindska streljašica svih vremena, sada sa evropskih prvenstava ima jednu zlatnu, dve srebrne i jednu bronzanu medalju. Kako kaže za naš radio, nije zadovoljna pojedinačnim nastupom na ovogodišnjem šampionatu Evrope, ali je zadovoljna osvajanjem medalje u ekipnoj konkurenciji:

Pojedinačnim nastupom nisam zadovoljna, očekivala sam mnogo više, ali neke sitnice su nedostajale, tako da ću morati da radim mnogo više da bih uspela u tome. Mogla sam mnogo bolje i u miksu, ali sam zaista zadovoljna srebrnom medaljom u ekipnoj konkurenicji. Ovo mi je deveta medalja sa velikih takmičenja, osmi put sam nastupila sa reprezentacijom na Evrpskom prvenstvu kao seniorka, a pre toga sedam puta kao juniorka -rekla je Zarić. 

Uspešan na Evropskom prvenstvu u Talinu bio je i Duško Petrov, najbolji kikindski strelac u istoriji, kojem je ovo šesto odličje na evropskim prvenstvima. On je u nedelju sa kolegama iz reprezentacije, Dimitrijem Grgićem i Damirom Mikecom, osvojio bronzanu medalju u disciplini vazdušni pištolj:

Na Evropskom prvenstvu sam dao svoj maksimum, ali nisam uspeo da ostvarim postavljene ciljeve, kada je u pitanju pojedinačna konkurenicja. Imaću još dve prilike za dobijanje olimpijske kvote, već u maju i u julu mesecu. To mi je oduvek bio san i daću sve od sebe da to i ostvarim. Ne mogu da budem nezadovoljan jer smo osvojili medalju ekipno, s obzirom na to da tri godine nismo došli do odličja – rekao je Petrov. 

Trener Dragan Grbić ističe da je ovo veoma veliki uspeh za naš grad:

Veoma sam zadovoljan ovim uspehom. U našem gradu se puca samo vazdušni program, tako da Kikindi nedostaje strelište za mali kalibar, kako bismo streljaštvo podigli na malo viši nivo, jer smo to i zaslužili -rekao je Grbić. 

Gradonačelnik Nikola Lukač čestitao je kikindskim strelcima na najnovijem uspehu i istakao da je naš grad ponosan na njih:

Gotovo sa svakog tamičenja na evropskom i svetskom nivou, naši strelci donesu medalje. Duško i Brankica su ovde ponikli, a naš grad na najbolji mogući način predstavljaju svuda u svetu. To što u srspkim timovima i u muškoj i u ženskoj konkurenicji ima po jedan takmičar iz Kikinde, dokazuje da streljaštvo u našem gradu ima veliku tradiciju i da je kvalitetan rad decenijama unazad doprineo tom velikom uspehu -rekao je Lukač. 

 

error: Content is protected !!