Pojačana „Kikinda Grindeks“ u subotu u „Jezeru“ igra kup utakmicu protiv „Rudara“ iz Kostolca

U pretkolu Kupa „Prof. dr Branislav Pokrajac“, MRK „Kikinda Grindeks“ će u subotu, 28. januara, u hali SC „Jezero“ igrati protiv „Rudara“ iz Kostolca“. Početak utakmice je u 18.30. 

Kikinđanima je dobro poznat njihov subotnji protivnik, „Rudar“ iz Kostolca, sa kojim se nadmeću u Arkus Superligi Srbije. Pobeda bi našim rukometašima obezbedila plasman u četvrtfinale Kupa Srbije:

Utakmica se igra u subotu u 18.30 u hali „Jezero“, ulaz je slobodan. Pozvao bih sugrađane da dođu u što većem broju, da uživaju u utakmici i da nas podrže do pobede -rekao je trener Goran Kurteš. 

U kikindski klub su kao pojačanje došli Zlatko Rakić i Aleksandar Stojanović, dok je Kikindu Grindeks napustio Nikola Egić. Nastavak prvenstva rukometaše „Kikinde Grindeks“ očekuje 4. februara, kada će na domaćem terenu igrati protiv „Topličanina“ iz Prokuplja:

Očekujemo da ćemo, uz pomoć verne publike osvojiti bodove, koji su nam jako potrebni za nastavak prvenstva. Pojačali smo se na pozicijama koje su nam bile neophodne. Stojanović je izraziti levoruki šuter, koji nam je nedostajao. Rakić je iskusni srednji bek, koji će nam pomoći u daljem takmičenju, u organizaciji igre, jer je jako dobar i u odbrani i u napadu – dodao je Kurteš. 

Pojačanje Aleksandar Stojanović je pre dolaska u „Kikindu Grindeks“ igrao u „Topličaninu“ iz Prokuplja: 

Sa većinom rukometaša kikindskog kluba sam već igrao i poznajem ih, tako da su me svi jako lepo prihvatili. Nas dvojica smo stigli kao novi igrači, tako da je potrebno da naučimo neke nove akcije i da se uigramo kao ekipa. Nadam se da će to sve do početka prvenstva doći na svoje, kao i da ćemo pre toga dobiti i utakmicu kupa – rekao je Stojanović. 

Zlatko Rakić u Kikindu je došao iz subotičkog „Spartaka“:

Većinu saigrača poznajem, dugo smo igrali jedni protiv drugih, a sada smo u istoj ekipi. U subotu u kup utakmici, koju igramo pred svojom publikom, očekujem pobedu -rekao je Rakić. 

Jesenji deo prvenstva Kikinda Grindeks završila je na 10. poziciji sa 7 osvojenih bodova. 

 

error: Content is protected !!