Počeo Noćni turnir u malom fudbalu: 12 ekipa u borbi za nagradni fond od pola miliona

Večeras je u dvorištu Gimnazije „Dušan Vasiljev“ otvoren Noćni letnji turnir u malom fudbalu, koji organizuje Sportski savez Kikinde, uz podršku lokalne samouprave. Turnir je okupio 12 ekipa, koje će se boriti za ukupan nagradni fond od 500 hiljada dinara. 

Nakon nekoliko godina pauze, noćni turnir u malom fudbalu ponovo je organizovan u dvorištu kikindske Gimnazije. 

Sugrađani su bili željni ovog turnira i ovakvog sportskog spektakla u gradu. Drago mi je što je veliki odziv ekipa i što su u pitanju naši sugrađani – rekla je Jelena Čudanov, predsednica Sportskog saveza Kikinde. 

Narednih dana 12 ekipa iz Kikinde i okoline boriće se za vredne novčane nagrade. Prvo mesto osvojiće 350 hiljada dinara, drugo će biti nagrađeno sa 100 000, dok će trećeplasirana ekipa dobiti 50 000 dinara:

S obzirom da nije bilo neko vreme turnira, broj prijavljenih ekipa je zadovoljavajući. Grupna faza će trajati četiri dana, a isto toliko i plej of, odnosno eliminaciona faza. Nadamo se da će nas vreme poslužiti i da neće biti nekih odlaganja – kaže Marko Vukobrat, direktor turnira.

Ekipa „Stovarište Kovačević“ je prethodni put na turniru u Kikindi osvojila treće mesto, a i ove godine ima velike ambicije:

Sada se nadamo da će plasman biti još bolji, to nam je cilj. Kao i na svim turnirima na kojima učestvujemo daćemo sve od sebe, a nadamo se da ćemo u svom gradu opravdati očekivanja kao jedna od boljih kikindskih ekipa – rekao je Boško Krstić iz ekipe „Stovarište Kovačević“. 

Utakmice počinju svake večeri u 20 časova, a u planu je da se dnevno odigraju po tri. Cena ulaznice je 100 dinara, dok će u završnici takmičenja ulaz koštati 200 dinara. Prijatelji turnira obezbedili su interesantne i vredne nagrade za publiku. 

error: Content is protected !!