Plivači „Velike Kikinde“ osvojili 60 medalja na tri takmičenja

Takmičari Plivačkog kluba „Velika Kikinda“ ostvarili su zapažen uspeh proteklog vikenda na tri takmičenja, na kojima su osvojili ukupno čak 60 medalja i oborili dva državna rekorda. 

Najmlađi plivači učestvovali su na „Bega kupu“ u Temišvaru, gde su osvojili čak 30 medalja, po 11 zlatnih i srebrnih i 8 bronzanih. Aleksandar Sokolai je osvojio tri zlata i srebro, Jovana Savić dve zlatne, srebrnu i bronzanu, Uroš Milićević zlato i tri srebra, Filip Đukić dve zlatne, srebrnu i bronzanu medalju, Ognjen Terek i Jovana Sabo po jednu zlatnu, srebrnu i bronzanu medalju, Lena Bikić i Tea Babić po srebro i bornzu, Miljana Mićić dve bronze, Aleksandar Milutinov jednu zlatnu, a Ivan Markov jednu srebrnu medalju. 

Na Prvenstvu Vojvodine za pionire i kadete osvojeno je 11 medalja, 7 zlatnih, jedna srebrna i tri bronzane. Matija Tornjanski osvojio je četiri zlata, Aleka Kockar zlato i bronzu, Minaj Babić jednu zlatnu, a Luka Đukić jednu srebrnu medalju. Muška štafeta 4 puta 50 metara mešovito osvojila je zlato uz obaranje državnog rekorda, dok su muške štafete 4 puta 50 slobodno i 4 puta 50 mešovito osvojile bronzane medalje. 

Na Otvorenom prvenstvu Vojvodine, kikidnski plivači osvojilii su 29 medalja, 6 zlatnih, 10 srebrnih i 13 bonzanih. I na ovom takmičenju oboren je državni rekord u disciplini 4 puta 100 metara mešovito, u sastavu: Aleksa Kockar, Luka Đukić, Matija Tornjanski i Igor Kermendi. 

error: Content is protected !!