„Odbojka zove, moj prvi smeč“: Kamp u Kikindi okupio mlade odbojkaše iz cele Srbije

U okviru projekta Odbojkaškog saveza Srbije “Odbojka zove, moj prvi smeč”, u hali Sportskog centra “Jezero” u toku je odbojkaški kamp, na kojem u dve jednonedeljne smene učestvuje ukupno 65 dečaka iz cele zemlje. Cilj projekta je popularizacija i omasovljenje muške odbojke, organizovanjem besplatnih škola odbojke za dečake. 

Projekat “Odbojka zove, moj prvi smeč” je jedinstven u državi, jer u njemu učestvuju uglavnom deca iz manjih sredina, gde odbojka nije mnogo zastupljena kao sport. Kampovi i besplatne škole odbojke namenjeni su isključivo dečacima, jer je primećeno da se poslednjih godina u muškim odbojkaškim klubovima slabije radilo sa mlađim kategorijama: 

U okviru projekta, na teritoriji cele zemlje organizuju se besplatne škole odbojke, gde Savez plaća trenere i opremu. Na kraju svake sezone pravi se zajednički kamp i druženje. Prezadovoljni smo uslovima u Kikindi, u SC „Jezero“ i u Domu učenika -rekao je iz Zoran Olajić, menadžer i koordinator projekta „Moj prvi smeč“. 

Nedžad Osmankač, selektor juniorske reprezentacije Srbije, kaže da su učesnici besplatne škole odbojke i kampa budućnost srpske odbojke:

U pitanju su deca, koja su selektirana iz cele Srbije, od Vojvodine do juga zemlje. Imamo učesnike od 4. razreda osnovne škole do srednjoškolaca. Organizujemo i testiranja, kako bismo našli neke nove talente i momke, na koje ćemo jednog dana svi biti ponosni kada budu branili boje naše države -rekao je Osmankač. 

Među učesnicima kampa je i petnaestogodišnji Tadija Matić iz Leskovca, koji je drugi put u našem gradu:

Treniram odbojku dve i po godine. Učešće na kampu mi mnogo znači jer imam priliku da popravim svoju tehniku, a pored toga se i lepo družim sa ostalim učesnicima – rekao je Tadija. 

Učecnike kampa posetio je Dragan Pecarski, član Gradskog veća za sport i omladinu, koji je istakao da je ovaj projekat veoma važan, jer ima za cilj omasovljenje muške odbojke:

Odbojkaški savez se trudi da okupi talentovanu decu iz manjih sredina, gde skoro i nema odbojkaških klubova. Ta deca su ovih dana kod nas u Kikindi, u okviru usavršavanja i završnice projekta. Drago nam je što smo ostvarili saradnju sa Odbojkaškim savezom Srbije, i verujemo da će i narednih godina dolaziti u naš grad, jer su veoma zadovoljni uslovima -rekao je Pecarski. 

error: Content is protected !!